Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΧρηματοδότηση 500 εκ. ευρώ φέρνει το πρώτο πανευρωπαϊκό επενδυτικό roadshow της Endeavor

Χρηματοδότηση 500 εκ. ευρώ φέρνει το πρώτο πανευρωπαϊκό επενδυτικό roadshow της Endeavor

Μέσα σε 2 μέρες και συνολικά 20 ώρες, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 100 speed-dating sessions μεταξύ 29 εταιρειών και 18 επενδυτικών σχημάτων στο πρώτο διαδικτυακό επενδυτικό roadshow το οποίο διοργάνωσε η Endeavor. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις της Endeavor, οι εταιρείες που συμμετείχαν στο roadshow αναμένεται να λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 500εκ. ευρώ, μέχρι και το τέλος του 2021.

Το roadshow διοργανώθηκε από τα πέντε γραφεία του παγκόσμιου οργανισμού υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, Endeavor, τα οποία εδράζονται σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία και Βουλγαρία. Σε αυτό συμμετείχαν ορισμένα από τα πιο καταξιωμένα επενδυτικά σχήματα παγκοσμίως, όπως Northzone, Earlybird, General Catalyst, Hummingbird και DTCP, ενώ μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν περιλαμβάνονται οι Hellas Direct και PNOE από την Ελλάδα, η Colendi από την Τουρκία, οι Carto και Dosfarma από την Ισπανία, η OfficeRnD από τη Βουλγαρία και η KTCHN LAΒ από την Ιταλία.

Στόχος του roadshow ήταν η διασύνδεση των επιχειρηματιών με διεθνή επενδυτικά fund, που ηγούνται των επενδύσεων στην καινοτομία παγκοσμίως, όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε οι επιχειρήσεις να λάβουν τα εφόδια για το επόμενο βήμα. Δεδομένου μάλιστα ότι η αύξηση των επαφών και των δράσεων των κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων κρίνεται καίριας σημασίας, όπως σημείωσε η κα Ίλια Τζωρτζοπούλου, Entrepreneur Selection & Growth Manager, Endeavor Greece, αναμένονται πολλά περισσότερα roadshows στο προσεχές διάστημα, ώστε να συμπεριληφθούν όλα τα διεθνή funds που έχουν παρουσία στην Ευρώπη, όπως εξήγησε.

Να θυμίσουμε ότι η Endeavor αποτελεί έναν διεθνή μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως.

Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 2100 Endeavor Entrepreneurs από 1300 εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει περισσότερες από 4.1 εκ. θέσεις εργασίας, ενώ το 2020 κατέγραψαν τζίρους άνω των €26 δισ.
Ενώ από το 2012, που ξεκίνησε η λειτουργία της Endeavor στην Ελλάδα, υποστηρίζει 39 επιχειρηματίες, από 28 εταιρείες: Blueground, Centaur , CHB – Christodoulou Brothers, Dust & Cream, Ergon, FrezyDerm, Green Cola, Hack The Box, Hellas Direct, HotelBrain, InstaShop, Konva, NumberAI, Nova Credit, Matternet, Miroculus, MTI, Orfium, Oseven Telematics, Papadimitriou, Pnoe, Pollfish, Raymetrics, Softomotive, Spotawheel, SYCHEM, Think Digital Group (TDG), Workable.

Πόλος έλξης για τους επενδυτές ο κλάδος της τεχνολογίας

Η σημασία της δράσης είναι μεγάλη αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η τεχνολογία παραμένει ο τομέας που συνεχίζει να προκαλεί έντονα τα επενδυτικά βλέμματα, με το πρώτο τρίμηνο του 2021 να διατηρείται στην κορυφή των προτιμήσεων των επενδυτών.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της παγκόσμιας τριμηνιαίας έκθεσης της EY, Global IPO Trends: Q1 2021, μόνο το 1ο τρίμηνο του 2021 έγιναν 111 δημόσιες εγγραφές από εταιρείες τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας έσοδα $46,1 δισ., με μια στις τέσσερις δημόσιες εγγραφές που προαναφέρθηκαν να αφορά εταιρεία τεχνολογίας.

Από άποψη εσόδων, ο κλάδος «σήκωσε» σχεδόν τα μισά κεφάλαια (43,7%), που επενδύθηκαν παγκοσμίως, μέσω δημοσίων εγγραφών, ενώ ο κλάδος της υγείας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των επενδυτών μέσα από 78 δημόσιες εγγραφές κατάφερε να συγκεντρώνει $14 δισ. δολάρια.

Σημειωτέον ότι και την προηγούμενη χρονιά η τεχνολογία είχε το προβάδισμα μεταξύ όλων των κλάδων της παγκόσμιας οικονομίας στο πεδίο των IPOs, καθώς ολοκλήρωσε το έτος με 324 δημόσιες εγγραφές και συνολικά κεφάλαια $89,1 δισ.

Ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι η Ευρώπη παραμένει ανθεκτική, αφού παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, η ευρωπαϊκή δραστηριότητα δημοσίων εγγραφών ανέκαμψε το 1ο τρίμηνο, με αύξηση των συναλλαγών κατά 315% (83) και η αύξηση των επαφών και των δράσεων των κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων κρίνεται καίριας σημασίας ($23,1 δισ.). Ισχυρά ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο και για την περιοχή της ΕΜΕΑ με τις δημόσιες εγγραφές που ολοκληρώθηκαν να φτάνουν τις 109 αυξημένες κατά 179% σε ετήσια βάση και τις συναλλαγές να συγκεντρώνουν έσοδα ύψους $26,1 δισ. – αύξηση της τάξης του 646%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ