Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΧαλάρωση μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα- Ποια τα επόμενα βήματα

Χαλάρωση μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα- Ποια τα επόμενα βήματα

Σε «τροχιά» επιστροφής στην κανονικότητα κινείται η χώρα, ακολουθώντας τα βήματα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, καταργώντας σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, από σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου, μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα, ενώ παράλληλα αυξάνεται στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα.

“Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, έχουν να κάνουν τόσο με το τέλος του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών όσο και με την κατάργηση του λεγόμενου covid pass, πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τη συμμετοχή των εμβολιασμένων πολιτών σε μία σειρά από καθημερινές και μη δραστηριότητες.

Ωστόσο, να σημειώνεται πως η κατάσταση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δεν αλλάζει. Θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας όσοι δεν εμβολιάζονται έως το τέλος του 2022.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ