Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦιλοδώρημα: Αφορολόγητο και χωρίς κρατήσεις μέχρι τα 3.600 ευρώ

Φιλοδώρημα: Αφορολόγητο και χωρίς κρατήσεις μέχρι τα 3.600 ευρώ

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται γύρω από τη φορολογία και τις κρατήσεις στα φιλοδωρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στα σκαριά βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει κατάργηση των κρατήσεων για ποσά έως 3.600 ευρώ το έτος, δηλαδή μέχρι 300 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο. Προκειμένου μάλιστα να αποφευχθούν τυχόν αθέμιτες πρακτικές, αν διαπιστωθεί μείωση μισθού του εργαζόμενου με παράλληλη αύξηση των πρόσθετων αποδοχών του, ο εργοδότης θα πληρώνει εισφορά ίση με το 22% της μείωσης των τακτικών αποδοχών.

Σημειώνεται πως το ζήτημα του αφορολόγητου των φιλοδωρημάτων ήρθε στην επιφάνεια λόγω της ραγδαίας αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της μαζικής διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS, η οποία αναγκάζει τους εργοδότες να δηλώνουν – όπως είχαν πάντα υποχρέωση – τα tips που λαμβάνουν οι εργαζόμενοί τους, ώστε να φορολογούνται αυτά όπως ο μισθός τους.

Με πρωτοβουλία του υπ. Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, θα έρθει νομοθετική διάταξη και μέχρι τα 300 ευρώ μηνιαίως, το φιλοδώρημα δεν θα φορολογείται.

Σημειώνεται τη «βόμβα» έριξε προ ημερών ο Άρειος Πάγος, όπου σύμφωνα με απόφαση του, ακόμη και το μικρό ποσό που αφήνει ένας πελάτης σε εργαζόμενο πρέπει να θεωρείται μέρος του μισθού και να υπόκειται σε κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ