Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS"Φάκελος" Παναθηναϊκός: Τι φταίει για την αντιφατική εικόνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

“Φάκελος” Παναθηναϊκός: Τι φταίει για την αντιφατική εικόνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός, όπως παρουσιάζεται στη σεζόν που μόλις ξεκίνησε, μπορεί να στείλει εύκολα τους φίλους του στο τρελοκομείο! Το χειρότερο βέβαια είναι πως εκείνοι που τον παρακολουθούν με συνέπεια, για πάρα πολλά χρόνια, δεν γίνεται να νιώσουν έκπληκτοι που η ομάδα τους δεν έχει αγωνιστική συνέπεια. Εξετάζουν απλώς κάθε φορά τις διαφορετικές αιτίες που προκαλούν την προβληματική, έως κακή του εικόνα.

Πάμε λοιπόν στα…”φρέσκα κουλούρια!”. Ο τωρινός Παναθηναϊκός μοιάζει να ξεπερνά κάθε όριο αγωνιστικής λογικής. Με ποδοσφαιριστές εξαφανισμένους την ώρα των αγώνων και, ακόμη περισσότερο, ανήμπορους να ακολουθήσουν το όποιο πλάνο (;) τους έχει υπαγορεύσει ο προπονητής. Είναι αλήθεια βέβαια πως τέτοιο, πλάνο δηλαδή, δεν φάνηκε στο γήπεδο στα τρία έως τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος. Υπάρχει όμως μία παράμετρος που μπορεί αυτό να το εξηγεί.

Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν άδειοι από δυνάμεις. Χωρίς φρεσκάδα και με εμφανή αδυναμία να ακολουθήσουν οποιαδήποτε τακτική. Πηγαίνουν, σε κάθε φάση σχεδόν, δεύτεροι στη μπάλα. Κάπως έτσι άλλωστε η Καλλιθέα έκανε στο πρώτο ημίχρονο 21 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 9 εντός της “πράσινης” εστίας!

Προφανώς η ρεβάνς της Πέμπτης με τη Λανς εξουθένωσε τους παίκτες. Κόντρα στην Καλλιθέα πάντως παρακολουθήσαμε μια ομάδα ανήμπορη να ακολουθήσει την ταχύτητα των αντιπάλων, για να κάνει έστω τα βασικά.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν προσανατολισμό. Ο Μπακασέτας δείχνει πιο αργός από το έτσι κι αλλιώς γενικά αργό σύνολο, χωρίς ιδέες και φρεσκάδα. Ο Ιωαννίδης, δεν ξέρω εάν έχει συνέχεια στο μυαλό του τις προτάσεις από την Ευρώπη που κυκλοφόρησαν στα πόδια του, πάντως δεν γίνεται να παραμένει εντελώς αδιάφορος γι΄αυτές. Εκτός του γκολ που σκόραρε στη Γαλλία, δεν παρουσιάζεται απειλητικός. Ο Τσέριν έχει αφήσει μακρικά τον καλό περσινό εαυτό του. Τα μπακ Μλαντένοβιτς, Μαξ, Κώτσιρας και Βαγιαννίδης κάνουν το ένα κακό ματς μετά το άλλο.

Προς το παρόν σώζονται ο Ντραγκόφσκι, πρώτος και καλύτερος, ο Γέντβαϊ, ο Αράο, ο Τετέ και λίγο ο Πελίστρι. Δεν είναι μόνο θέμα κόπωσης ή πνευματικό, το γεγονός δηλαδή πως οι παίκτες “άδειασαν”. Είναι και θέμα διάθεσης όπως και νοοτροπίας από τους παίκτες, αλλά και προσέγγισης από τον ίδιο τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος επιβάλλεται να βρει πλέον σταθερές και ξεκάθαρους ρόλους και στο πρωτάθλημα.

Αυτή την ώρα, ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας σε τρεις εντός έδρας αγώνες της Stoiximan Super League, με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και με την Καλλιθέα στη Λεωφόρο, έχει 4 βαθμούς και αυτούς με τα χίλια ζόρια, δηλαδή στις καθυστερήσεις.

Η εικόνα της ομάδας επαναφέρει αμφισβήτηση και εσωστρέφεια, υποβάλλοντας τον κόσμο της σε μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία. Διότι είναι θλιβερό να οδηγούνται αναγκαστικά οι φίλαθλοι σε συζητήσεις για την εποχή Γιοβάνοβιτς και στην απορία εάν ήταν χειρότερα με τον Τερίμ, ή τώρα με τον Αλόνσο.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει πως στην περίοδο Τερίμ οι παίκτες δεν μιλούσαν με καλά λόγια για τον τούρκο, ακόμη και μετά από σημαντικές νίκες. Ενώ τώρα, ακόμη και μετά τις γκέλες στην Ελλάδα, εξηγούν πως ο Αλόνσο έχει σχέδιο. Προφανώς αυτοί που προπονούνται καθημερινά υπό τις οδηγίες του γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε ένα.

Υπάρχει πάντως ένα δεδομένο. Μετά τη διακοπή, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Εάν ηττηθεί θα μείνει 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Δεν φαίνεται πώς αυτή η νέα ομάδα θα καταφέρει να διαχειριστεί το βάρος μιας τέτοιας κρίσης. Εάν δεν αλλάξουν πολλά σε αυτή την περίοδο, τότε θα πρέπει να αλλάξει ο προπονητής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ