Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΥπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας : Πρόσκληση για συμμετοχή νέων στη Biennale...

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας : Πρόσκληση για συμμετοχή νέων στη Biennale MEDITERRANEA

 Πρόσκληση προς νέες και νέους δημιουργούς να συμμετάσχουν στη Biennale MEDITERRANEA 20 Young Artists Biennale BORDERLESS, απευθύνει η διεύθυνση Νεολαίας της γενικής γραμματείας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης BJCEM.

   Η Biennale ξεκίνησε το 1985, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη της Μεσογείου και επικεντρώνεται σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Η BJCEM είναι μια διεθνής ένωση με περίπου 50 μέλη από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τις περιοχές που εκπροσωπούν.

   Η επόμενη Biennale προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2025, στη Nova Gorica – Gorizia, στα σύνορα Σλοβενίας – Ιταλίας, είναι μέρος του επίσημου προγράμματος του GO 2025! – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2025 Nova Gorica – Gorizia. Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν στη Nova Gorica από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2025. Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα συμμετάσχει με τρεις νέους δημιουργούς.

   Η ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες, ηλικίας 18 έως 34 ετών, εικαστικούς, κινηματογραφιστές, συγγραφείς, performers, μουσικούς, σχεδιαστές και δημιουργικούς σεφ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και είναι ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, κοινωνικής και πολιτικής τοποθέτησης.

   Ο φάκελος υποψηφιότητας (αίτηση, βιογραφικό σημείωμα, portfolio) των νέων δημιουργών θα υποβληθεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση biennale2025@minscfa.gov.gr και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2024, στις 9 μ.μ. CEST.

   Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα επιλεγούν θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της BJCEM (www.bjcem.org) στις 22 Νοεμβρίου 2024. 
 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ