Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΥπογραφή συμβάσεων ύψους 6,1 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση...

Υπογραφή συμβάσεων ύψους 6,1 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 5 Κέντρων Υγείας

Υπεγράφησαν άλλες δύο σημαντικές συμβάσεις έργων για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της χώρας. Πρόκειται για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στην 6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα για τα Κέντρα Υγείας Κόνιτσας και Μετσόβου, με ύψος σύμβασης τα 2.719.097,18 ευρώ καθώς και για τα Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας, Άνω Καλεντίνης και Βουργαρελίου τα 3.419.523,89 ευρώ αντίστοιχα.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης για τα έργα έχει οριστεί στους 14 μήνες, με τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αποτελεί την αναθέτουσα αρχή και το ΤΑΙΠΕΔ τη διενεργούσα αρχή. Σημειώνεται ότι τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «Αρλετός Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε σε εξέλιξη τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των υποδομών υγείας στο ΕΣΥ από τότε που ιδρύθηκε. Η ανασύσταση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας παραμένει προτεραιότητά μας. Η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αυτών αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Με αυτές τις παρεμβάσεις ενισχύουμε τις τοπικές κοινότητες και τους κατοίκους τους, προσφέροντας αναβαθμισμένες και πιο λειτουργικές υπηρεσίες υγείας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημόσιας υγείας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία ζουν».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε:

«Με τις δύο συμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών σε 5 Κέντρα Υγείας, κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος και του εξοπλισμού της Δημόσιας Υγείας. Στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, καθώς σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, έχουμε ολοκληρώσει τους διαγωνισμούς και υπογράψει συμβάσεις για το 90% των έργων που αφορούν στα Κέντρα Υγείας της χώρας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και διαφάνεια για την ολοκλήρωση της αποστολής που μας έχει αναθέσει η Πολιτεία, προκειμένου έως το τέλος του 2025 να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προς όφελος των πολιτών, των επισκεπτών και του δημοσίου συμφέροντος συνολικά».

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.