Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤ. Γαϊτάνης: Να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην έρευνα για να δημιουργούμε καινοτομία

Τ. Γαϊτάνης: Να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην έρευνα για να δημιουργούμε καινοτομία

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για τις τρέχουσες ερευνητικές, δραστηριότητες αλλά και για το σύνολο των δράσεων που υλοποιούνται στο ερευνητικό κέντρο.

Ο κ. Γαϊτάνης, δήλωσε: «Στις 67 ημέρες που έχω αναλάβει τις αρμοδιότητες μου είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ένα από τα ιστορικότερα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας που όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του στις επιστήμες υπεδάφους, γης και ατμόσφαιρας. Με τον πρόεδρο, καθηγητή κ. Πλειώνη και τα υπόλοιπα στελέχη, συζητήσαμε για όλα τα θέματα που απασχολούν το κέντρο και κουβεντιάσαμε τις πιθανές λύσεις. Προτεραιότητα μας, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην έρευνα για να δημιουργούμε καινοτομία».

Υπενθυμίζεται ότι, από το 1842 που ξεκίνησε την λειτουργία του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έως σήμερα, προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του στην επιστήμη και την κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην προαγωγή της έρευνας παραμένοντας πάντα στο επίκεντρο των ερευνητικών εξελίξεων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ