Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤσαντάνης (Seanergy): Αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα...

Τσαντάνης (Seanergy): Αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι παραγγελίες νεότευκτων

Την παραλαβή ενός ακόμα Capesize πλοίο γνωστοποίησε η Seanergy Maritime Holdings Corp., που αποτελεί μέρος των αγορών που έχουν προσφάτως ανακοινωθεί.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή παρέλαβε το M/V Iconship, χωρητικότητας 181.392 dwt που ναυπηγήθηκε το 2013 στο Imabari Shipbuilding Co., Ltd. της Ιαπωνίας. Η Εταιρεία έχει ήδη 18 Capesize πλοία στο δυναμικό της, ενώ αναμένει ακόμα ένα εντός του έτους.

Εκμεταλλευόμενη τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, η Εταιρεία σύναψε συμφωνία χρονοναύλωσης για το νεοαποκτηθέν M/V Iconship για μια περίοδο διάρκειας 22 μηνών με την Costamare Bulkers Inc. (“Costamare”). Ο ημερήσιος ναύλος του πλοίου είναι συνδεδεμένος με τον δείκτη BCI, ενώ η Εταιρεία έχει την επιλογή μετατροπής του κυμαινόμενου ναύλου σε σταθερό βάσει των FFA κάτω από προϋποθέσεις.

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμα νέα συμφωνία χρονοναύλωσης με την Costamare, αυτή τη φορά για το υφιστάμενο M/V Lordship, ένα πλοίο τύπου Capesize και χωρητικότητας 178.838 dwt, που κατασκευάστηκε το 2010 στην Hyundai της Κορέας. Η χρονοναύλωση αναμένεται να αρχίσει τέλη Ιουλίου, μετά τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό του, για περίοδο διάρκειας 22 μηνών περίπου. Ο ημερήσιος ναύλος είναι συνδεδεμένος με τον δείκτη BCI, ενώ η Εταιρεία έχει την επιλογή μετατροπής του κυμαινόμενου ναύλου σε σταθερό για περίοδο 2 έως 12 μηνών βάσει των FFA κάτω από προϋποθέσεις. Η Seanergy θα λαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο μέρος του οφέλους από τη χρήση του scrubber του εν λόγω πλοίου.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

“Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προσθήκη ενός ακόμη ιαπωνικού Capesize πλοίου στον στόλο της Seanergy ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία μας στον κλάδο.

Είμαστε επίσης πολύ ικανοποιημένοι με τη νέα εμπορική μας συνεργασία με την Costamare όπου επιτυχώς συνάφθηκαν δύο επωφελείς συμφωνίες χρονοναύλωσης για τα πλοία μας, M/V Iconship και M/V Lordship.

Όλα τα πλοία του στόλου μας είναι χρονοναυλωμένα και ο ημερήσιος ναύλος τους είναι συνδεδεμένος με τον δείκτη BCI, ενώ ταυτόχρονα η δυνατότητα μετατροπής του κυμαινόμενου ναύλου σε σταθερό υποστηρίζει περαιτέρω τη στρατηγική αντιστάθμισης κινδύνου που ακολουθούμε επιτρέποντάς μας, τα τελευταία χρόνια, να αποδίδουμε καλύτερα από τον μέσο όρο της Capesize αγοράς.

Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι για τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς, καθώς οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η ζήτηση για κύριες πρώτες ύλες φαίνεται να είναι σταθερά αυξανόμενη. Η παράδοση του πλοίου M/V Iconship τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

Η Seanergy παραμένει επικεντρωμένη στον τομέα Capesize με ισχυρή επιχειρησιακή δράση και συνεπή στρατηγική κατανομής κεφαλαίων, εστιάζοντας κυρίως στις ανταμοιβές των μετόχων και στη ποιοτική ανάπτυξη”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ