Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤο ΥΠΠΟ προγραμματίζει την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX στο...

Το ΥΠΠΟ προγραμματίζει την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου

Το υπουργείο Πολιτισμού προγραμματίζει την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση WOMEX (World Music Expo) 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί 23 – 27 Οκτωβρίου, στην πόλη Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την προώθηση της εγχώριας μουσικής σκηνής εκτός των ελληνικών συνόρων, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Η έκθεση WOMEX συνιστά το σπουδαιότερο ετήσιο γεγονός του διεθνούς προγράμματος μουσικής υποστήριξης και ανάπτυξης, με έδρα το Βερολίνο (από το 1994) και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μουσικές πλατφόρμες δικτύωσης, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών ειδών. Πλαισιώνεται από ποικίλο πρόγραμμα σεμιναρίων, ενημερωτικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, κινηματογραφικών προβολών και συναυλιών, με απώτερο σκοπό την προαγωγή της πολιτιστικής πολυμορφίας και την υποστήριξη της παγκόσμιας κινητικότητας καλλιτεχνών και μουσικών φορέων.

Στην έκθεση, συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, την ελληνική συμμετοχή επιμελείται το Τμήμα Μουσικής της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού. Δεδομένης της παραπάνω δράσης, το ελληνικό περίπτερο θα στεγάσει τους Έλληνες συμμετέχοντες που θα θελήσουν να προβάλουν αυτοπροσώπως το έργο τους και να συζητήσουν επαγγελματικές συνεργασίες με τους επισκέπτες της έκθεσης. Για τους ενδιαφερόμενους που δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην έκθεση, υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστεί και να διανεμηθεί από τους υπεύθυνους του περιπτέρου το σχετικό με την ταυτότητα και τη δράση τους υλικό προβολής, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Το υλικό αυτό πρέπει να αποσταλεί ώστε να φτάσει την 23η Οκτωβρίου στην ακόλουθη διεύθυνση:

Manchester Central

Windmill Street Petersfield,

M2 3GX Manchester

United Kingtom

(For the pavilion of Hellenic Ministry Of Culture, Q24,Q25)

E: info@manchestercentral.co.uk

H αναγραφή των στοιχείων του αποστολέα (επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, κλπ) είναι απαραίτητη.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν το ΥΠΠΟ μέσω email για το είδος και τον αριθμό των εκθεμάτων που θα αποσταλεί, με τα στοιχεία αποστολής τους.

Για συνεργασία με το ΥΠΠΟ: 

Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου / Τμήμα Μουσικής

Λιβά Πολυξένη 210 8201741 pliva@culture.gr

Κουλουράκη Χρύσα 210 8201739 chkoulouraki@culture.gr

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ