Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο... τσουνάμι, θα γίνει Τιτανικός;

Το… τσουνάμι, θα γίνει Τιτανικός;

Αυτό που λέει ο λαός μας ισχύει στο ακέραιο. Οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Και στην υπόθεση διαχείρισης της πανδημίας, οι λογαριασμοί της κυβέρνησης μοιάζουν να μην είναι πλέον τόσο καθαροί.

Αποτέλεσμα το… όπλο της που ήταν οι καλοί φίλοι, δηλαδή η κοινωνία, να αρχίζουν να προβληματίζονται.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε. Τα μπρός-πίσω μόνο κακό κάνουν. Μπερδεύουν, απογοητεύουν και στέλνουν το λάθος μήνυμα. Δεν μπορείς να ανακοινώνεις μέτρα τη μια μέρα και την άλλη να τρέχεις και είτε να τα μαζεύεις είτε να αλλάζεις τον χρονικό τους ορίζοντα.

Ναι έχουμε ένα τσουνάμι με την Ομικρον, ναι και οι άλλες χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, ναι και άλλοι κάνουν μπρος – πίσω, αλλά όχι στο πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Αυτό είναι ότι χειρότερο καθώς αυξάνουν τον θυμό που υπάρχει στην κοινωνία.

Σκοπός είναι αυτό το τσουνάμι, να μην γίνει… Τιτανικός της κυβέρνησης. Για αυτό πρέπει να βρει τα ανακλαστικά της και κυρίως την ενιαία γραμμή της. Δεν μπορεί να επαναπαύεται το Μαξίμου στο ότι οι πολίτες (ακόμη) ακούν ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν. Λάθη, παραλείψεις και… λεπτομέρειες καταγράφονται στο υποσυνείδητο των πολιτών και τη δεδομένη στιγμή μπορεί να φέρουν ανατροπές και εκπλήξεις.

Αυτές οι ώρες είναι ίσως από τις κρίσιμες της πανδημίες. Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους, ή στην αρχή ενός νέου κύκλου τραγωδίας – πανδημίας.

Πρέπει να σοβαρευτούν άπαντες. Να λένε λιγότερα και να πράττουν αυτά που πρέπει ο καθένας στον τομέα του.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει πέσει στο…λάκκο των λεόντων. Και αντί να τον πετροβολούν από τις …ξαπλώστρες των χιονοδρομικών ή από τους καναπέδες τους, ας σηκώσουν τα μανίκια και ας βάλουν πλάτη.

Για κάποιους που ίσως δεν το γνωρίζουν, όταν ξεκινήσει το τσουνάμι, δύσκολα συγκρατείται και παρασύρει τους πάντες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν βλέπει ότι το σχήμα μπάζει νερά, πρέπει επειγόντως να κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση.

Θα λέγαμε πως όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Διότι εάν το τσουνάμι γίνει… Τιτανικός, τότε λίγη σημασία θα έχει το ποιοι θα σωθούν. Εάν δε καταφέρουν με τα λάθη τους να αναστήσουν τους “πολιτικά πεθαμένους” τότε θα είναι άξιοι της τύχης τους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ