Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο τέλος των ψευδαισθήσεων

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Πέρυσι τέτοια μέρα φανταζόμαστε ότι το 2021, έτος που θα γιορτάζαμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση, θα ήταν μια χρονιά που θα επιστρέφαμε στην κανονικότητα.

Μια χρονιά που θα έβαζε τέλος στον εφιάλτη της πανδημίας και θα μπορούσαμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Η “ανακάλυψη” του εμβολίου, αυτού του δώρου της επιστήμης συντελούσε σε αυτήν μας την αισιοδοξία.

Δυστυχώς το 2021, έφερε το τέλος των ψευδαισθήσεων, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για τον πλανήτη.

Αρχικά η ΔΕΛΤΑ και εσχάτως η Ομικρον, ανέτρεψαν στο σκηνικό με αποτέλεσμα να μετράμε χιλιάδες νεκρούς. Η επιτυχία του 2020 μετατράπηκε σε τραγωδία το 2021. Η ανάσα του καλοκαιριού (τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά) μας βοήθησε να παραμείνουμε “ζωντανοί” ως χώρα και ως οικονομία. Χρωστάμε πολλά στους ανθρώπους του τουρισμού και του επιχειρείν για ότι κατάφεραν.

Το 2021 ανέδειξε και τις αρετές μας αλλά και τα μειονεκτήματά μας. Αρετές στο ότι η χώρα σχεδίασε και υλοποίησε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εμβολιασμού, αλλά και μια χώρα που σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς δεν πείσαμε όσους έπρεπε να εμβολιαστούν, αλλά και δεν πετύχαμε να πάρουμε το μήνυμα του 1821.

Να πετύχουμε να έχουμε την ενότητα που χρειαζόταν αυτήν την δύσκολη περίοδο. Και εδώ ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων, που είχαμε στο πως μπορούμε να πορευτούμε.

Από το κλίμα ενότητας του πρώτου κύματος περάσαμε στον…εμφύλιο του μικροκομματισμού, που στοίχισε πολύ περισσότερο από ότι πιστεύουμε. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν πήραμε το μήνυμα της κοινωνίας και συνεχίσαμε στο αδιέξοδο κλίμα ενός στείρου φανατισμού, που διχάζει τους πολίτες.

Αυτές τις ώρες οφείλουμε να πούμε τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που το για δεύτερη χρονιά έσωσαν ζωές, έδωσαν μάχες και κράτησαν το ΕΣΥ, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα υγείας, όρθιο.

Τους χιλιάδες υγειονομικούς, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, που έδωσαν μικρές και μεγάλες μάχες.

Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ανώνυμοι, αλλά επώνυμοι στους συγγενείς και φίλους τους οποίους έσωσαν.

Το 2021 φεύγει και μαζί με αυτό οι ψευδαισθήσεις που το σημάδευαν. Το 2022 θα είναι μια χρονιά, που δεν μπαίνει όπως το περιμέναμε, είναι αλήθεια. Αλλά από τη στιγμή που οι ψευδαισθήσεις μας τελείωσαν ίσως είναι καλύτερα, να αντιμετωπίσουμε το αύριο με όρους ρεαλισμού και πραγματικότητας. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, Μητσοτάκης – Τσίπρας και Ανδρουλάκης έχουν πάρει ήδη θέσεις, σε ένα κουλουάρ από το οποίο το μόνο που λείπει είναι ο “πυροβολισμός” στην αφετηρία…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ