Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο... σκληρό ροκ, το παράπονο του Ευάγγελου και ο Κύπριος

Το… σκληρό ροκ, το παράπονο του Ευάγγελου και ο Κύπριος

Τελικά δεν γίναμε σοφότεροι. Όπως αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια τρύπα στο νερό. Απλώς μας επιβεβαίωσε το πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα, στην πορεία μας προς τις κάλπες. Το τριήμερo, μας έδειξε το πως θα πάμε στην επόμενη διπλή αναμέτρηση.

Είχαμε την σύγκρουση δυο κόσμων, που δεν ξέρω πόσο αγγίζει τον κόσμο σήμερα, που βιώνει την δική του σκληρή πραγματικότητα, η οποία αποτυπώνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η αντιπαράθεση παρέμεινε στο νωπό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και στο κυβερνητικό παρόν της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Ο καθένας επιλέγει το… κοστούμι που του ταιριάζει. Εμείς θα λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε στους στόχους του, που ήταν να εμφανιστεί ως επικεφαλής της κεντροαριστεράς στη χώρα μας. Δεν τόλμησε να κάνει μια αυτοκριτική, να ζητήσει μια συγγνώμη – ούτε καν για το φιάσκο με την Novartis – και επέμεινε στο αφήγημα που καταδίκασε ο ελληνικός λαός.

Το δε αστείο περί της καλύτερης και εντιμότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, από τη μεταπολίτευση και μετά, μάλλον ήταν κακόγουστο και απλώς επιβεβαίωσε όλους όσους πιστεύουν ότι στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καταλάβει τίποτε από το…απανωτό κακό που τους βρήκε.

Η τριήμερη συζήτηση, θα μπεi στο αρχείο της Κοινοβουλευτικής μας ιστορίας σε χρόνο ρεκόρ.

Θα κρατούσα όμως δυο στοιχεία που ήταν στο περιθώριο, αυτής της συζήτησης.

Το πρώτο αφορούσε το (δικαιολογημένο;) παράπονο του Ευάγγελου. Και εννοώ τον πάλαι ποτέ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά και πάλαι ποτέ Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Βγήκε λοιπόν ο κ.Βενιζέλος και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, γιατί όταν έκανε αναφορά στο θέμα της Novartis, δεν τον ανέφερε στα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας, να ζητήσει συγγνώμη.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη, να πράξει αυτό που δεν έκανε το κόμμα του!

Παράλογο; Θα λέγαμε ναί. Πρώτα από όλα εάν ο κ. Βενιζέλος έχει κάποιο παράπονο, ας διαμαρτυρηθεί στο…πνευματικό του παιδί, τον κ. Ανδρουλάκη. Εκείνος όφειλε να ανεβάσει το θέμα, κάτι που δεν έκανε. Το γιατί, το ξέρει ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι – αν μη τι άλλο- άκομψο και θα είχε και πολλές ερμηνείες να το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αντί του ορθού, να το πράξει ο αρχηγός του κόμματος στο οποίο ανήκει ο κ. Βενιζέλος. Άρα, τα παράπονά του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Το δεύτερο που θα κρατούσα, ήταν η τοποθέτηση του Κύπριου Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κουμπάρε, Στυλιανίδη. Οι παραιτήσεις, όπως γνωρίζεις, συμβαίνουν όταν κάποιος τα κάνει μπάχαλο. Και εσύ τα έκανες μπάχαλο. Δεν περιμένεις να έχεις νεκρό, για να παραιτηθείς από Υπουργός. Τότε παραιτούνται οι κυβερνήσεις. Με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον. Μπορεί ο Τσίπρας, να σου έδωσε σωσίβιο με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, αλλά αυτό δεν σε απαλλάσσει από τις μεγάλες σου ευθύνες. Τα όσα είπες στην Βουλή δείχνουν ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτε από τα όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο σου και το τι συνέβη με την ανυπαρξία της Πολιτικής Προστασίας.

Αναφορικά με τα όσα είπες, ότι εσύ δεν είσαι για να βγαίνεις φωτογραφίες και άλλα φαιδρά, (καρφώνοντας τον προκάτοχό σου) επιβεβαιώνουν την άποψη που είχαμε καταθέσει, ότι έπρεπε ήδη να είσαι σπίτι σου.

Κανείς δεν πίστευε ότι είσαι Μεσσίας και θα έλυνες τα προβλήματα δια μαγείας. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το να είσαι…αόρατος, υπάρχει απόσταση. Για αυτό, καλό θα ήταν να αφήσεις τις γαϊδουριές. Διότι έβαλες τους πολίτες σε περιπέτειες και την παράταξη που σε τίμησε την έκανες απολογούμενη. Έτσι δεν είναι, κουμπάρε; Γιατί όσο καλός γνώστης μπορεί να είσαι στα κονδύλια, τόσο κακός είσαι στην πολιτική και επιχειρησιακή σου συμπεριφορά..

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ