Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο ποδοσφαιρικό ΝΒΑ εξακολουθεί να ετοιμάζεται...

Το ποδοσφαιρικό ΝΒΑ εξακολουθεί να ετοιμάζεται…

Η European Super League, στην αρχή είχε ταρακουνήσει τα θεμέλια του ποδοσφαίρου, σε όλα τα επίπεδα. Απλά και μόνο η πληροφορία, με το ενδεχόμενο να σχεδιαστεί.

Η γενικότερη εικόνα στις μέρες μας, μετά τα όσα συγκλονιστικά εκτυλίχθηκαν τότε σε λίγες ώρες, είναι πως η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή λίγκα όνειρο ήταν και πάει!

Το τεράστιου οικονομικού μεγέθους project πάγωσε την εμπρόθετη δράση του πριν καν αρχίσει, αφού ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική. Καθώς όταν υπάρχει χρήμα τα πάντα γίνονται. Πολύ περισσότερο εάν όλα αυτά που σχεδιάζονται μπορούν να αποφέρουν αυξητικές τάσεις, στο κέρδος.

Καθόλου ως … δια μαγείας λοιπόν, αυτή την ώρα το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών θέλει τον πρόεδρο της Γιουβέντους και όπως όλοι θυμούνται, υπέρμαχο της νέας Λίγκας της Ευρώπης, Αντρέα Ανιέλι, να ετοιμάζεται την προσεχή Πέμπτη (3/03) να παρουσιάσει το νέο του πλάνο της European Super League!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον «Telegraph», εντός των αλλαγών που θα παρουσιάσει, θα είναι και η εισαγωγή ενός παραδοσιακού εγχώριου προκριματικού πρωταθλήματος.

Οι σύλλογοι που θα υποστηρίξουν αυτό το πλάνο θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων ομάδων, σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο και πόλεις όπως το Δουβλίνο.

Η UEFA, αλλά και η Premier League, τα δυνατότερα ποδοσφαιρικά brands δηλαδή, πιστεύουν πως ούτε αυτή τη φορά θα υπάρξει αντίκρισμα σε αυτό το νέο πλάνο.

Την ίδια ώρα πάντως η Γιουβέντους καταρχάς, αλλά και η πάντοτε διαθέσιμη να μπει σε τέτοιες συζητήσεις Ρεάλ Μαδρίτης, μαζί της και η Μπαρσελόνα, πιστεύουν ότι μια συμφωνία τέτοιου χαρακτήρα μπορεί ακόμα να γίνει πραγματικότητα. Θεωρούν μάλιστα, ασχέτως εάν δεν το λένε ανοικτά, πως το νέο μοντέλο, στη λογική του ΝΒΑ, θα κυριαρχήσει στο μέλλον, αλλάζοντας θεαματικά τα έσοδα των ομάδων.

Δεν πρέπει να ξθεχνάμε ότι η ιδέα της ESL είχε προκύψει εξ αρχής λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας για τον τρόπο με τον οποίο η UEFA διεξήγαγε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της, με τον «Telegraph» να υποστηρίζει ότι οι τρεις ομάδες θα κινηθούν και δικαστικά για να σπάσουν το μονοπώλιο της UEFA.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ