Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜαρίν Λεπέν:Το «στρατόπεδο Μακρόν» «πρακτικά αφανίστηκε»- «Δώστε μου την απόλυτη πλειοψηφία»

Μαρίν Λεπέν:Το «στρατόπεδο Μακρόν» «πρακτικά αφανίστηκε»- «Δώστε μου την απόλυτη πλειοψηφία»

Το «στρατόπεδο Μακρόν» «πρακτικά αφανίστηκε», δήλωσε πανηγυρικά η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός RN , που κέρδισε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σε μεγάλη απόσταση από το στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Γάλλοι έδειξαν «την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα σε επτά χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής εξουσίας» του αρχηγού του κράτους Μακρόν, τόνισε η Λεπέν, που εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο στη εκλογική της περιφέρεια.

Κάλεσε επίσης τους Γάλλους να δώσουν στο RN «την απόλυτη πλειοψηφία» στην Εθνοσυνέλευση.

Ο Εθνικός Συναγερμός, το κόμμα της Μαρί Λεπέν με 33% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM. 

Στην δεύτερη θέση έρχεται το νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με 28,5% και στην τρίτη θέση η BFMπαράταξη του προέδρου Μακράν με 22%. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο Εθνικός Συναγερμός θα μπορούσε να συγκεντρώσει στο δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στις 260 και τις 310 έδρες. Η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην γαλλική Εθνοσυνέλευση είδες στις 289 έδρες

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ