Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας” 2024

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας” 2024

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο μαζί με τη Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινότητα, συμμετέχει σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, στους εορτασμούς για την “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας”, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (International Maritime Organisation – IMO) εστιάζοντας στη σημασία της ναυτικής/ναυτιλιακής ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το θέμα της φετινής χρονιάς για το 2024 είναι “Πλοηγώντας το μέλλον: η ασφάλεια πρώτα!”. Το θέμα αυτό υπογραμμίζει τις προσπάθειες του IMO και της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στη ναυτιλία, προστατεύοντας παράλληλα το θαλάσσιο περιβάλλον. Τονίζει τη σημασία του να διασφαλίζεται ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο του IMO, συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες, αντιμετωπίζοντας θέματα ασφάλειας από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, τα εναλλακτικά καύσιμα και τα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τα πλοία, με στόχο τη διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση της ναυτιλίας, ώστε να διατηρηθεί απρόσκοπτη η μεταφορά δια θαλάσσης του 90% του παγκόσμιου εμπορίου.

Το θέμα για το 2024 επίσης αντικατοπτρίζει και την αποστολή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου να “Πλοηγεί την Κύπρο Παγκοσμίως” διασφαλίζοντας την αρμόζουσα στήριξη στην Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία, ώστε η Κύπρος να συνεχίσει να είναι ένας από τους κορυφαίους ναυτιλιακούς κόμβους παγκοσμίως.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, διοργάνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου, τη Μηνιαία Συνάντηση των Μελών του , που περιλάμβανε την προβολή του μηνύματος του Γενικού Γραμματέα του IMO, ακολουθούμενη από παρουσίαση της κας Cecilia Müller Torbrand, Διευθύνουσας Συμβούλου του Δικτύου Καταπολέμησης της Διαφθοράς στη Ναυτιλία (MACN), με τίτλο “Η καταπολέμηση της διαφθοράς στη ναυτιλιακή βιομηχανία – κερδίζουμε ή χάνουμε;”. Στην παρουσίασή της, η κα Torbrand αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιτυχίες στον αγώνα κατά της διαφθοράς στον ναυτιλιακό τομέα. Επίσης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, το Επιμελητήριο συμμετείχε σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, στη Λεμεσό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ