Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» υποδέχεται τους επισκέπτες της χώρας μας...

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» υποδέχεται τους επισκέπτες της χώρας μας με μηνύματα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», και αυτό το καλοκαίρι, πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για Έλληνες και ξένους οδηγούς, που επισκέπτονται τη χώρα μας, με στόχο να είναι όλοι ασφαλείς στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας.
Γι’ αυτόν το σκοπό οι προθήκες του αεροδρομίου κοσμούνται με τις αφίσες του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για όλο το μήνα Αύγουστο με την υποστήριξη της Interbus.



Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας «Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on and off the Road»υπογραμμίζει τη μεγάλη προσοχή που απαιτείται να δείχνουν οι οδηγοί ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της χώρας ενώ το εικαστικό της αφίσας, που δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», παραλληλίζει τα αυτοκίνητα με ένα αεροπλάνο, που αποτελεί το πιο ασφαλές μέσο μετακίνησης, εκφράζοντας την ελπίδα μας για ασφαλέστερες οδικές μετακινήσεις.



Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να υπενθυμίσει στους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας, πως οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στο δρόμο είναι υπαρκτοί, δεδομένου ότι:

  • Στη διάρκεια της θερινής περιόδου, που έχουμε αύξηση των οδικών μετακινήσεων, παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.
  • Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για το έτος 2023, την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος) χάθηκαν στο δρόμο 206 ζωές και τραυματίστηκαν σοβαρά 211 χρήστες του οδικού δικτύου.
  • Παράλληλα με την ανάρτηση των μηνυμάτων στο Δ.Α.Α., βρίσκεται σε εξέλιξη η διάδοση κοινωνικών μηνυμάτων με τις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» οι οποίες προβάλλονται ως τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ βάσει της σχετικής απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) για τη μετάδοσή τους από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά της χώρας. Τα παραπάνω κοινωνικά μηνύματα αφορούν σε βασικά αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων και συγκεκριμένα (α) στη μη χρήση ζώνης, (β) στην υπερβολική ταχύτητα, (γ) στην απόσπαση προσοχής, (δ) στην ορθή χρήση παιδικού καθίσματος και (ε) στη μη χρήση κράνους.
  • Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για εξορμήσεις με τα οχήματά μας ώστε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας, πάντα όμως με ασφάλεια και προσοχή στο δρόμο!
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ