Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο εκτός έδρας στοίχημα του Παναθηναϊκού

Το εκτός έδρας στοίχημα του Παναθηναϊκού

Η νίκη στον αυριανό εξ αναβολής αγώνα της Super League, είναι για τον Παναθηναϊκό μονόδρομος. Όχι μόνο επειδή ο Απόλλωνας βρίσκεται στα τελευταία θέση της βαθμολογίας, επομένως η θεωρία τον κατατάσσει στην πιο “εύκολη” ομάδα του πρωταθλήματος.

Αυτό πίστεψαν άλλωστε ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και το πλήρωσαν. Οι “ερυθρόλευκοι” με απρόσμενη ισοπαλία- έκπληξη, 0-0, στο ξεκίνημα του 2022 (5/01) και η Ένωση επίσης με ισοπαλία, 2-2, στην 9η αγωνιστική (6/11/2021).

Και οι δύο αυτές ισοπαλίες κόντρα στην “ελαφρά ταξιαρχία” στη Ριζούπολη. Εκεί που παίζει αύριο και ο Παναθηναϊκός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, τις περισσότερες φορές, μακριά από τη Λεωφόρο παρουσιάζεται λιγότερο αποτελεσματικός. Θεαματικά υποδεέστερος των απαιτήσεων κάθε αγώνα, για να είμαστε ακριβείς. Με απουσία έντασης και αυτοκτονικές συμπεριφορές, όπως στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Αυτός ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το πιο ισχυρό τεστ, προκειμένου να φανεί μέχρι που φτάνουν τα … μέτρα της. Τι θέλω να πω. Μετά από τόσες γκέλες, οι “πράσινοι” χρειάζονται κόντρα στον Απόλλωνα την εκτός έδρας νίκη, για να διατηρηθούν στο στόχο, όχι μόνο της εξάδας αλλά και των πρώτων τεσσάρων θέσεων.

Η σημασία αυτού του αγώνα, προκύπτει και από κακά αποτελέσματα- δώρα άλλων διεκδικητών της εισόδου στα play off, όπως ο Αστέρας Τρίπολης.

Υπό κανονικές συνθήκες η πορεία του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να τον έχει κρατήσει ήδη μακριά από τους στόχους του. Όμως το γεγονός ότι η εφετινή Λίγκα έχει αρκετά απρόσμενα αποτελέσματα, παρουσιάζοντας ανισορροπία στη απόδοση των ομάδων, δίνει την ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες να μείνουν “ζωντανοί” έως το τέλος της κανονικής περιόδου.

Το τελευταίο στοίχημα περνάει πάντως από τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις είναι εκτός έδρας! Με Απόλλωνα, Παναιτωλικό και Ατρόμητο, ενώ ο μοναδικός στη Λεωφόρο είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Σέρβος προπονητής θα έχει στη Ριζούπολη τον Αϊτόρ, αφού το πρόβλημα στη γάμπα που ανάγκασε τον Ισπανό να αποχωρήσει από το ματς με τη Λαμία, δεν είναι σοβαρό. Διαθέσιμος είναι και ο Αλεξανδρόπουλος που επιστρέφει, σε αντίθεση με τους Μαουρίσιο και Κώτσιρα.

Φαίνεται λοιπόν πως με δύο νίκες, τελειώνει η συζήτηση για τα play off. Εάν όμως ηττηθεί σ΄ένα από τα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης και Παναιτωλικό, θα του προκύψει πρόβλημα. Πρέπει να έχει ίδιες εμφανίσεις, αλλά να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του. Στοιχείο που του λείπει από το ξεκίνημα της σεζόν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ