don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Το δίδυμο Χαρδούβελη-Μυλωνά, τα… καντονέζικα και η Νατάσα Πηλείδου, τα λιμάνια του Βορρά, “σφίγγα” η Ελίνα Σιδέρη, το “μοιρογνωμόνιο” της στήλης, η αδυναμία στο Milos και το πακέτο της Profile

*Κάτι πήγε να γίνει χθες αλλά παρενέβη ο Jens Stoltenberg και “γύρισαν” οι αγορές. Δεν έχω και πολλές εξηγήσεις για την περίπτωση του “ισαποστάκια” (όσον αφορά τα Ελληνο-Τουρκικά) Νορβηγού ή δεν τόχει (γενικά) ή είναι short στην αγορά.

*Σήμερα τα εύσημα στο δίδυμο Χαρδούβελη- Μυλωνά. Σε υψηλά 7 ετίας η μετοχή της Εθνικής, με νέα άνοδο χθες έως τα 3,834 ευρώ. Είχε προηγηθεί και η τύποις επικύρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC Capital, για να διευρυνθεί κατά τι η διαφορά από την… άσπονδη Alpha Bank. Στα 3,45 δισ. η Εθνική, στα 3,35 δισ. η Alpha Bank.

*Στον ΟΤΕ η ομάδα Τσαμάζ συνεχίζει τις ανοδικές performances. Έτοιμος για την υπέρβαση και των 18 ευρώ.

*Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το πακέτο των 500.000 τμχ στα 2,495 ευρώ του ΑΔΜΗΕ. Στις 11.36′ έγινε η συναλλαγή και σύμφωνα με πηγή μου μιλούσε καντονέζικα. Λέτε η State Grid; Είναι και η συνεργασία του Διαχειριστή με τον EuroAsia Interconnector, για τη διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης. Στα 657 εκατ. η χρηματοδότηση από τον Connecting Europe Facility. Τα μέγιστα συνέβαλε η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου. Το συμβόλαιο για το project σε θυγατρική της Viohalco; Το στοιχηματίζω.

*Στον ΟΛΘ με λίγα κομμάτια, κάθε φορά, διαμορφώνεται όλο και μεγαλύτερη αποτίμηση. Στα 263 εκατ. με βάση τα 26,10 ευρώ της μετοχής. Κάτι μου έλεγε φίλος, πως ο George James Tsunis έχει “κυκλώσει” την περίπτωση του ΟΛΘεσσαλονίκης. Για την επικείμενη εξαγορά του ΟΛΚαβάλας και το συνοικέσιο με τον ΟΛΑλεξανδρούπολης μας τα’χει εκμυστηρευθεί η πηγή μας στην Πρεσβεία (μία είναι) και πρώτοι-πρώτοι σας τα μεταφέραμε. Στα πόσα να δεχόταν η Belterra, εδώ είναι το ερώτημα.

*Μπορεί να πάλιωσε το deal Allianz- Ευρωπαϊκή Πίστη αλλά στις λεπτομέρειες κρύβεται ο… διάολος. Ποιες 3 ΑΕΔΑΚ είχαν τις μεγαλύτερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Πίστη και φυσικά έγραψαν υψηλές αποδόσεις, προς μεγάλη χαρά των μεριδιούχων τους. Κατ’ αρχήν η 3Κ (Τάκης Κανελλόπουλος- Γιώργος Κουφόπουλος) που είχε στο χαρτοφυλάκιο της 2.000.000 μτχ. Μετοχές της ΕΥΠΙΚ είχε η ΑΕΔΑΚ της (σιγά μην και δεν προνοούσε ο Χρήστος Γεωργακόπουλος) αλλά και η MetLife. To ωραίο; η 3Κ έχει θέση και στην Interlife (περί τις 1.500.000 μτχ) που την επομένη κιόλας της ανακοίνωσης της συμφωνίας πήρε τα πολύ πάνω της. Δεν τα’ χει ανάγκη τα εύσημα ο Γιώργος (Κουφόπουλος), αλλά δεν μπορώ. Κοινός παρονομαστής των 3 ΑΕΔΑΚ, δεν είναι τραπεζικές. Δηλαδή, στην πράξη, λιγότερες δεσμεύσεις, μεγαλύτερη ευελιξία και monitoring σε μετοχές που οι τραπεζικοί δεν έχουν στο ραντάρ τους.

*Για το ομόλογο της Safe Bulkers, μην τα ξαναπούμε και στεναχωρήσουμε τους φίλους μας στην Ακτή Μιαούλη. Για την ανάκρουση πρύμνης από Κωνσταντακόπουλο/Costamare επίσης. Όμως, εξ’ αφορμής αυτών, έλεγε τραπεζικός παράγων πως ο καιρός έχει γυρίσματα. Εννοούσε, πως ενώ μέχρι πρόσφατα όλοι έσπευδαν σε εκδόσεις εταιρικών ομολόγων με συνέπεια να “τραβούν” ρευστό (καταθέσεις) από τις τράπεζες-πλέον- από την αρχή του 2022 η θεαματική άνοδος των τραπεζικών μετοχών “μαγνητίζει” και πάλι επενδυτικά κεφάλαια.

*Υψηλό το μέρισμα, που θα δώσει στους μετόχους η διοίκηση της ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ. Αυτό εξηγεί και τις αυξημένες συναλλαγές για σερί 2 συνεδριάσεις. Από, σχεδόν, 300.000 μτχ την συνεδρίαση. Αγγελική Κορδέλλου και Μαργαρίτα Κορδέλλου το πηγαίνουν μια χαρά.    

*Συνεχίζουν ανοδικά τα Πλαστικά Θράκης. Δεν επιβεβαιώνει πηγή της διοίκησης τα σενάρια για λονδρέζικο fund, αλλά το ταμπλό δεν δείχνει να συμφωνεί. “Σφίγγα” και η Ελίνα Σιδέρη, κουβέντα δεν της παίρνεις.

*Είχαν “φαγωθεί” οι… καλοπροαίρετοι με τη διόρθωση της μετοχής της ΔΕΗ έως τα 8,115 ευρώ πρόσφατα. Μα, υπήρχε περίπτωση να το αφήσει έτσι ο Γιώργος Στάσσης; χθεσινό τον πέρασαν… στην Ρουμανική αγορά έκανε την εκπαίδευση αλά ΟΥΚ ο άνθρωπος. Στα 8,71 χθες με συνοπτικές διαδικασίες και να δείτε που θα είναι όταν θα μειώσει την θέση του το CVC Capital (6μηνο lock έχει το fund, υπολογίστε). To μοιρογνωμόνιο μου “δείχνει” τη διαδρομή: μετά την διάσπαση των 8,66 στα 8,90 και σε δεύτερο χρόνο στα 9,40 ευρώ. “Κυκλώστε” το.

*Μου έλεγε διαχειριστής (μη τραπεζικής ΑΕΔΑΚ) πως την άνοδο-μέχρι τώρα- την έσυραν τράπεζες και ΟΤΕ. Σαν να έρχεται η ώρα να αναλάβουν άλλες δυνάμεις. Δηλαδή; Mytilineos, Motor Oil, TITAN, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π. Για να δούμε, θα πέσει μέσα;

*Είχα γραφτεί στην αμκ της Intrakat (την έχω μία αδυναμία στο Milos) και πήρα το 55% (από τις προεγγραφές). Καλά καταλάβατε, “σφαίρα” θα πάει με το νέο σχήμα.

*Την αδυναμία μου στον Χαράλαμπο Στασινόπουλο σας την έχω εκμυστηρευθεί. Και πως να μην, τι αποτελέσματα ανακοίνωσε η Profile! Είδα και το πακέτο για 240.000 μτχ στα 7,26 ευρώ. Στις 13.31′ πέρασε.

*Cenergy Holdings δηλαδή 2 σε 1 με Σωληνουργεία Κορίνθου & Ελληνικά Καλώδια. Η συμφωνία με τους Δανούς έχει κλείσει, 2-3 λεπτομέρειες για την ρύθμιση του free float και όλα by the book. Την έχω δει, καιρό τώρα ως την τρίτη του ομίλου στον FTSELarge Cap. Viohalco, Elvalhalcor, Cenergy Holdings.

*Ξυλεμπορία/Interwood, διαβάζω στον mikrometoxos.gr για τις μονάδες παραγωγής, αποθηκευτικούς χώρους, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Μάνδρα. Ξυλεία ΑΑΑ+ από την στιγμή που θα “τρέξει” ο κατασκευαστικός κλάδος θα γράψει άλλα μεγέθη.

*Τι δηλαδή μόνο ο Μυλωνάς θα κερδάει; Πάλι πάνω χθες η Alumil, στα 2,35 ευρώ (2,62%). Χθες ή προχθές λέγαμε για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Ξάνθη. 24 ώρες full και δεν προλαβαίνει.

*Πετρόπουλος; αυτός με τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά, μάλιστα στα 8,08 (4,94%). “Εκκλησία κλέβουμε”.

*Και κάτι τελευταίο: η Intracom αποτιμάται στα 137 εκατ. και η Intrakat στα 163,6 εκατ. διαφορά 30 εκατ. μήπως μου διαφεύγει κάτι; Η Intracom Holdings (μην ξεχνιόμαστε) έχει το 37,79% του μ.κ της Intrakat (εδώ intrakat.gr/μετοχική σύνθεση)

*Πείτε μου, έγκαιρα πότε θα κάνει εκλογές ο Κυριάκος και θα σας φτιάξει η στήλη. Από τον Νίκο (Ελευθερόγλου) περιμένω.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask