Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚΛΙΜΑΤοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα και αύριο

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα και αύριο

   Ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από σήμερα το μεσημέρι και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα Ηπείρου, Στερεάς και Πελοποννήσου.

   Από τις πρώτες ώρες αύριο, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης), στις Σποράδες και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Εξασθένηση αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες. 

   Όπως προκύπτει από τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης) έως το πρωί και στη Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα. Στις ίδιες περιοχές και κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. 

   Λόγω του γεγονότος ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες, αναμένεται η κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών.

   Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει και για την Αττική αύριο το μεσημέρι και απόγευμα ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αύριο από τις πρώτες ώρες έως το πρωί.

   Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στις παράκτιες περιοχές λόγω των κεραυνών και των ισχυρών ριπαίων ανέμων που θα υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

   Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και αύριο δεν θα ξεπεράσει τους 3032°C.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ