Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤι φέρνει η σύγκρουση των δυο κόσμων;

Τι φέρνει η σύγκρουση των δυο κόσμων;

Οσοι άκουσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και όσοι άκουσαν (και θα ακούσουν την Δευτέρα και αυτόν  στο Σκάι) τον Αλέξη Τσίπρα, θα συνειδητοποιήσουν ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε και εάν γίνουν θα έχουμε τη σύγκρουση δυο κόσμων. Αυτό που πάντα αποτελούσε το πολιτικό διακύβευμα, της πολιτικής ζωής. Από την αρχαιότητα. Από τη μια των δημαγωγών του τότε, λαϊκιστών του σήμερα, και των αριστοτελικών του τότε, και των μεταρρυθμιστών-πραγματιστών του σήμερα.

Κατά καιρούς οι πολίτες έχουν επιλέξει και τους δυο. Το ερώτημα λοιπόν που θα τεθεί στις κάλπες, δεν είναι νέο. Είναι τόσο παλιό όσο και ο ελληνικός κόσμος. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα σύγκρουσης είναι αυτό μεταξύ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Από τη μια πλευρά είχαμε έναν πολιτικό που έλεγε λίγα και έπραττε σημαντικά, που καθορίζουν μέχρι σήμερα τις ζωές μας, και από την άλλη έναν πολιτικό, που έταζε στους πάντες τα πάντα και στα σημαντικά έκανε ελάχιστα. Μια βόλτα στο διαδίκτυο και στις αναρτήσεις, το ΠΑΣΟΚ κατάντησε…πολιτικά ανέκδοτο.

Σε μια δύσκολη για τον ίδιο και την κυβέρνησή του πολιτική συγκυρία, ανάμεσα σε δυο συμπληγάδες, της πανδημίας από τη μια και της ενεργειακής κρίσης από την άλλη, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πει την αλήθεια και να κινηθεί στις παροχές του και στις υποσχέσεις του με μέτρο.

Από την άλλη έχουμε τον οργισμένο Τσίπρα, που ως κυβέρνηση μας χόρτασε λόγια και υποσχέσεις που δεν πρόλαβε, που πριν πάμε ακόμη σε εκλογές έχει τάξει 800 ευρώ βασικό μισθό (που δεν τον δώσει το κράτος, αλλά οι επιχειρήσεις!), 20.000 προσλήψεις υγειονομικών, 20.000 εκπαιδευτικών, 1000 καθηγητές ΑΕΙ, διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, …μηδενικό ΦΠΑ σε καύσιμα και προιόντα, Πανεπιστήμια με ελεύθερη εισαγωγή του κάθε απόφοιτου, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστεί μέχρι να ανακοινωθούν οι εκλογές.

Εναν Πρόεδρο κόμματος που τα όσα τάζει δεν δικαιολογεί το κυρίαρχο ερώτημα. Από που θα βρει τα λεφτά, εκεί καμία απάντηση. Αορίστως και θολά από τους πλούσιους που τα δίνει ο Μητσοτάκης!

Ο απόλυτος παραλογισμός, δηλαδή.

Και όμως επειδή ο κόσμος περνά δύσκολα, βρίσκει ακόμη ακροατές, μετά από τα…φούμαρα που πούλησε με τα Μνημόνια και το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ας θυμηθούν οι πολίτες και ας κρίνουν. Πραγματικά οι υπεύθυνοι των επιλογών μας είμαστε εμείς και μόνο εμείς.

Οταν έρθει η ώρα να αποφασίσουμε, ποιον κόσμο θέλουμε, η ευθύνη θα είναι όλη και μόνο δική μας.

Αυτό δεν αποτελεί βέβαια άλλοθι για κανέναν στο Μαξίμου. Η φθορά της ΝΔ αρχίζει και καταγράφεται. Εχει και η κυβέρνηση ευθύνη, για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παραμένει στο παιχνίδι. Με λάθη και παραλείψεις των κυβερνώντων βρίσκει πατήματα και καταγγέλλει.

Στο Μαξίμου και πέριξ αυτού πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να προκαλούν με τις αστοχίες και τις επιλογές τους. Την ώρα που ο οικογενειακός προϋπολογισμός…καίγεται και η οργή θυμώνει ούτε μπόνους χρειάζονται, ούτε άλλα gpolden boys. Απαιτείται εν συναίσθηση και σοβαρότητα. Διότι αν χάσουν από τον…άχαστο θα φταίνε οι ίδιοι και όχι μόνο ο ελληνικός λαός.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ