Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤι Παναθηναϊκό, άραγε, να περιμένουμε;

Τι Παναθηναϊκό, άραγε, να περιμένουμε;

Κανονικά η σημερινή (13/07) εικόνα του Παναθηναϊκού, στο πρώτο του φιλικό εντός Ελλάδας, που τελείωσε με νίκη 3-1 επί της ΑΕΚ Λάρνακας, θα έπρεπε να μην απασχολεί σε βάθος τους φίλους του. Όπως σωστά είπαν παίκτες και προπονητής πρόκειται για ένα τεστ στη διάρκεια τη προετοιμασίας. Πολύ σωστά.

Όταν ωστόσο το “τριφύλλι” μετρά αντίστροφα για την πρώτη ευρωπαϊκή του υποχρέωση σε 12 ημέρες, τότε δεν μπορεί να αποφύγει κανείς τις απορίες. Πώς θα παραταχθεί η ελληνική ομάδα στην πρώτη μάχη της Ευρώπης; Πόσο επαρκές είναι το ρόστερ της με τα ονόματα που το απαρτίζουν στην παρούσα φάση, προκειμένου να πετύχει τον προφανή στόχο της πρόκρισης; Αλλά και πότε θα παρουσιαστεί το νέο σύνολο έτοιμο, για τη σεζόν; Που σημαίνει βέβαια, ποιες μεταγραφές θα γίνουν και – το σημαντικότερο – σε τι χρονικό ορίζοντα;

Εν ολίγοις, ποιες θα είναι οι αντοχές του ρόστερ με το υλικό που έχει τώρα, προκειμένου να περιμένει καλά ονόματα, τα οποία θα είναι σε διαθεσιμότητα από το τέλος του Αυγούστου και μετά;

Διότι φαίνεται ότι οι άνθρωποι του club έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν ονόματα από ψηλά ράφια. Ψηλότερα από αυτά των προηγούμενων ετών. Όμως αυτό το πλάνο, χρονικά, μπορεί να υλοποιηθεί αργά, πιο μετά και από την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, 17 και 18 Αυγούστου.

Ο Μπαρτ Σένκενφελντ το είπε μετά το τέλος του φιλικού: “Εάν δεν ξεκινάς για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα είναι καλύτερα να μείνεις σπίτι σου…”. Κατά λέξη…

Στις 18 του μήνα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο σε ένα ακόμη φιλικό τη Μακάμπι Νετάνια και στις 25 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό του Europa League την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Μπότεβ – Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ.

Είναι προφανές ότι οι “πράσινοι” στις πρώτες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους θα πορευθούν με το υπάρχον ρόστερ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα θα κινδυνεύσουν. Μία ανασφάλεια πάντως τη νιώθεις, βλέποντας τώρα την ομάδα. Θυμίζω απλά πως ο Μπερνάρ και ο Παλάσιος αποχώρησαν χωρίς, προς το παρόν, να έχουν αντικατασταθεί. Ενώ ο Ιωαννίδης δεν θα έχει ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό σε 12 ημέρες και ο Σπόραρ, λογικά, δεν θα έχει προλάβει να υπολογίζεται ως βασικός. Που σημαίνει Γερμέγιεφ βασικός στις 25 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

Πάμε και στο ματς. Ήταν σίγουρα, κόντρα στην ομάδα της Λάρνακας, η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο σε ανταγωνιστικό επίπεδο, με δύο όμορφα γκολ του Τάσου Μπακασέτα (9′, 51′) και ένα επίσης ωραίο με πλασέ του Γιώργου Βαγιαννίδη (86′). Οι κύπριοι είχαν μειώσει στο 85′ με αυτογκόλ του Μλαντένοβιτς, έπειτα από τετ α τετ του Σάντος με τον Ντραγκόφκσι.

O Παναθηναϊκός ήταν καλός όταν πίεζε, αλλά απέναντι σε οργανωμένη άμυνα δεν απειλούσε, εκτός από το δοκάρι του Τζούρισιτς στο 37΄. Λίγες καλές συνεργασίες στα τελευταία μέτρα, πολλά εύκολα ”πουλήματα” και προχειρότητα στις τελικές αποφάσεις.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, για πρώτη φορά μετά την παρουσίαση του, μίλησε ξανά μπροστά σε κάμερα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας δύο φορές ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει νέους παίκτες: “Κάναμε καλή δουλειά σε αγώνα που δώσαμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Στόχος είναι να δουλεύουμε και να πάρουμε παίκτες. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες μου. Είχαμε καλούς επιθετικούς συνδυασμούς. Αυτό μου δίνει ηρεμία και φυσικά θα περιμένουμε και άλλους παίκτες. Όταν έγινε η παρουσίασή μου ζήτησα πίεση ψηλά, κάθετες πάσες και έλεγχο του παιχνιδιού. Το είδαμε σήμερα και μακάρι να το συνεχίσουμε. Θα πρέπει βέβαια να γίνει καλή δουλειά και να τα κάνουμε αυτά στη συνέχεια. Μου αρέσει να βρίσκομαι κοντά στους παίκτες και να δίνω κατευθύνσεις στη διάρκεια του αγώνα“.

Όλα αυτά τα είπε χωρίς να σκάσει ίχνος χαμόγελου. Εκτός εάν ντρέπεται τον τηλεοπτικό φακό.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε 4-3-3. Λοντίγκιν στην εστία, με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Κώτσιρα στην άμυνα. Ο Αράο, με τον Βιλένα και τον Μπακασέτα ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μαντσίνι δεξιά, Τζούριτσιτς αριστερά και Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Από αυτούς τους έντεκα φαίνεται ότι στη βασική ενδεκάδα της σεζόν δεν θα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις παίκτες, με τις μεταγραφές στα αριστερά της άμυνας, στα χαφ και στα εξτρέμ να αναμένονται. Σίγουρα αυτές…

Για να τα λέμε πάντως όπως είναι, από όσους έπαιξαν κόντρα στην ομάδα της Κύπρου, μόνο ο Τάσος Μπακασέτας έδειξε απόλυτα έτοιμος πνευματικά, για να συμμετάσχει σε οποιασδήποτε δυσκολίας αγώνα, αύριο κιόλας…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ