Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤι αλλάζει στην κυβέρνηση

Τι αλλάζει στην κυβέρνηση

«“Γενναίος” θα είναι όπως όλα δείχνουν ο ανασχηματισμός, τον οποίο οι δημοσιολογούντες και όχι μόνον προσδιορίζουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τη ΔΕΘ, προκειμένου να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα για την κυβέρνηση».

Αυτό είχε αναφέρει το finupnews, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το πρόσφατο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο αλλά και στην συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμένα όπως είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «όλες τις κρίσεις τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός. Η χθεσινή κίνηση-απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον δεν “μπαίνει” κάποιο νέο όνομα στην κυβέρνηση, αφορά περισσότερο εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ωστόσο ανοίγει τον δρόμο για τον ανασχηματισμό.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές

Οι αλλαγές που έγιναν με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ