Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤην συνδρομή του Πούτιν για την εξομάλυνση των σχέσεων Αγκυρας-Δαμασκού ζήτησε ο...

Την συνδρομή του Πούτιν για την εξομάλυνση των σχέσεων Αγκυρας-Δαμασκού ζήτησε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ζήτησε από τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την συνδρομή του ώστε να διασφαλισθεί ότι η κυβέρνηση της Συρίας θα συνεργασθεί με την Αγκυρα με στόχο την εξομάλυνση των τουρκοσυριακών σχέσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δαμασκός θα τηρήσει εποικοδομητική στάση ως προς αυτό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφή του από το Καζάν όπου συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα αναμένει από την Δαμασκό να κάνει βήματα υπό το πρίσμα ότι «μία ειλικρινής και ρεαλιστική εξομάλυνση των σχέσεων θα είναι αμοιβαία επωφελής», μετέδωσε το δίκτυο NTV και άλλα τουρκικά μέσα.

«Η επιρροή της Ρωσίας επί της συριακής κυβέρνησης είναι γνωστή…Είχαμε ένα αίτημα προς τον κ. Πούτιν για να διασφαλίσει την απάντηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ στην πρότασή μας. Θα ζητήσει ο κ. Πούτιν από τον Ασαντ να κάνει αυτό το βήμα; Το αφήνουμε στον χρόνο», είπε.

Οι δράστες της επίθεσης κατά της Turkish Aerospace Industries (TUSAS) στην Αγκυρα διείσδυσαν στην Τουρκία από την Συρία, είπε στους δημοσιογράφους ο τούρκος πρόεδρος δεσμευόμενος να ξεριζώσει την τρομοκρατία στην πηγή της στην Συρία και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα αυτόν μέχρι το τέλος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ