Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤην Ανοιχτή Δομή Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ θα εγκαινιάσει στην Καβάλα...

Την Ανοιχτή Δομή Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ θα εγκαινιάσει στην Καβάλα η Σ. Ζαχαράκη

Τα εγκαίνια της Ανοιχτής Δομής Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η νέα «Δομή Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καβάλας» στεγάζεται σε ιδιόκτητο και πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του Παραρτήματος του Κέντρου μας «Προστασίας Παιδιού Καβάλας».

Πρόκειται για μία Δομή δυναμικότητας 15 ατόμων, η οποία σκοπεύει να δώσει μία ουσιαστική λύση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει και αφορά την ανάγκη ένταξης σημαντικού αριθμού Ατόμων με Αναπηρία της τοπικής κοινωνίας σε προγράμματα ημερήσιας φροντίδας και εκπαίδευσης.

Στη νέα Δομή θα λειτουργεί εργαστήριο Κηροπλαστικής και αίθουσα Η/Υ, ενώ παράλληλα θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες και θεραπείες αποκατάστασης, ήτοι:

– Φυσικοθεραπεία

– Ψυχολογική υποστήριξη

– Κοινωνική υποστήριξη

– Εργοθεραπεία

– Λογοθεραπεία και

– Νοσηλευτική φροντίδα.

Μεσοπρόθεσμα επιδιώκεται η μετατροπή της εν λόγω Δομής σε ΚΔΗΦ – ΑμεΑ (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ)

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 5:30 μμ, ενώ η κυρία Ζαχαράκη στις 7:00 μμ θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα Προσωπικός Βοηθός – «Αρχίζω να Ζω», που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ