Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤζόκοβιτς: Αποκλεισμός-σοκ στον τρίτο γύρο του US Open!

Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός-σοκ στον τρίτο γύρο του US Open!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ζητούσε στην καριέρα του, όσο τίποτα, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ο, για πολλούς, κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, στα 37 του χρόνια κατέκτησε λοιπόν το συγκεκριμένο χρυσό μετάλλιο, στο απλό του τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στις 8 Αυγούστου.

Φαίνεται πάντως πως η ικανοποίηση από την επίτευξη του στόχου τον χαλάρωσε αρκετά. Πιθανότατα περισσότερο από όσο και ο ίδιος θα περίμενε από τον εαυτό του. Πολύ απλά διότι ήταν αναπάντεχος ο αποκλεισμός του μόλις στον τρίτο γύρο του US Open και μάλιστα από αντίπαλο πολύ μακριά από τα δικά του…κυβικά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ηττήθηκε 3-1 σετ (4-6, 4-6, 6-2, 4-6) από τον αυστραλό No.28 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξέι Πόπιριν, και αποχαιρέτησε τον τίτλο του Grand Slam. Σε μια αναμέτρηση που διήρκησε 3 ώρες και 20 λεπτά, ο Τζόκοβιτς παραδέχτηκε ότι έπαιξε το χειρότερο τένις της καριέρας του.

Έπαιξα το χειρότερο τένις που έχω παίξει ποτέ, ειλικρινά. Το σερβίς μου ήταν, μακράν, το χειρότερο. Φυσικά δεν ήμουν φρέσκος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Ήταν ένα πολύ άσχημο ματς για εμένα και αυτό δεν είναι καλό, όταν είσαι ΟΚ σωματικά. Πρέπει να το αποδεχτώ, η ζωή προχωράει και θα επικεντρωθώ στα επόμενα”, δήλωσε ο σέρβος Ολυμπιονίκης, που μένει χωρίς τίτλο Grand Slam για πρώτη φορά από το 2017.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πόπιριν κατάφερε να περάσει τρεις γύρους σε Grand Slam:“Είναι απίστευτο, γιατί έχω φτάσει σε τρίτους γύρους περίπου 15 φορές στην καριέρα μου, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να περάσω. Το να τα καταφέρω απέναντι στον καλύτερο όλων των εποχών είναι κάτι αδιανόητο”, εξήγησε ο αυστραλός τενίστας, που θα αντιμετωπίσει τον αμερικανό Φράνσις Τιάφο (No.20) στη φάση των 16.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ