Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤελευταίες (;) ευκαιρίες για τοποθετήσεις με σταθερή απόδοση άνω του 3%

Τελευταίες (;) ευκαιρίες για τοποθετήσεις με σταθερή απόδοση άνω του 3%

Ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας αποφάσεων για την νομισματική πολιτική τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ και το πιθανότερο (αν όχι βέβαιο πλέον μετά και τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού) είναι ότι θα είναι και μήνας αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.

Ουδείς περιμένει -εδώ δεν έγινε τις ημέρες της απότομης ανόδου των επιτοκίων- ότι οι τράπεζες θα προσφέρουν καλύτερα επιτόκια στις προθεσμιακές τους καταθέσεις με τα τμήματα πωλήσεων, private banking κλπ να ωθούν τους πελάτες περισσότερο προς την κατεύθυνση των αμοιβαίων κεφαλαίων ή των σύνθετων αποταμιευτικών προϊόντων που εμπεριέχουν και ρίσκο καθώς σημαντικό μέρος των τοποθετήσεων γίνονται είτε σε Α/Κ είτε και σε μετοχές είτε ακόμη και σε μετοχικούς δείκτες.

Έτσι, οι επόμενες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ συγκεντρώνουν αυξημένο ενδιαφέρον από αποταμιευτές οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν θέλουν να εκτεθούν σε ρίσκο λόγω και της διεθνούς αβεβαιότητας. Ενδεχομένως, να είναι και οι τελευταίες ευκαιρίες για φέτος να «κλειδώσει» κάποιος μια καθαρή και σταθερή (και αφορολόγητη) απόδοση της τάξεως του 3% καθώς το πιθανότερο είναι ότι με την πτώση των επιτοκίων, θα πάρει την κάτω βόλτα και το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου μέσω των εντόκων γραμματίων. Ποια είναι η λίστα των επόμενων εκδόσεων;

Στις 4 Σεπτεμβρίου, μέσα στην εβδομάδα δηλαδή, εκδίδονται έντοκα ετήσιας διάρκειας. Ακριβώς λόγω του ότι αναμένονται και άλλες μειώσεις επιτοκίων στις αρχές του 2025 από ΕΚΤ και FED θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το αν θα κρατηθεί το 3 μπροστά από την απόδοση της συγκεκριμένης έκδοσης. Από εκεί και πέρα, η χρονιά έχει άλλες επτά εκδόσεις οι οποίες είναι οι εξής:

·        25 Σεπτεμβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

·        2 Οκτωβρίου: έντοκα τρίμηνης διάρκειας

·        23 Οκτωβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

·        30 Οκτωβρίου: έντοκα τρίμηνης διάρκειας

·        27 Νοεμβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

·        12 Δεκεμβρίου: έντοκα ετήσιας διάρκειας και

·        23 Δεκεμβρίου: έντοκα εξάμηνης διάρκειας

Σε όλες αυτές τις εκδόσεις -και στις 3μηνης διάρκειας- θα δοθεί η δυνατότητα για συμμετοχή και φυσικών προσώπων μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ