Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή

Τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή

Όπου σταθούν και όπου βρεθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τα golden boys που έχει διορίσει η κυβέρνηση σε εταιρείες του δημοσίου. Ως εδώ τίποτε το περίεργο παλιά τους τέχνη κόσκινο. Έλα όμως που η απόφασή τους να ξεκινήσουν την εθελούσια έξοδο στους εργαζομένους της Αυγής, έφερε στον αφρό καταγγελίες για golden boys τα οποία διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος!  Και αυτά όλα την ώρα που η εφημερίδα στοιχίζει πανάκριβα στην Κουμουνδούρου και για άλλη μια φορά πλανάται η απειλή για λουκέτο!

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη διοίκηση και τον βασικό μέτοχο της εφημερίδας, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι την ώρα που επικαλείται δυσχερή οικονομική κατάσταση, προσλαμβάνει διευθυντικά στελέχη με υψηλούς μισθούς. Χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην  εφημερίδα «Αυγή» και στην ιστοσελίδα avgi.gr.
:  «Αναδεικνύουμε ξανά το εξόφθαλμα οξύμωρο γεγονός η Διοίκηση να επικαλείται την επί σειρά ετών δυσχερή οικονομική κατάσταση του οργανισμού, προκειμένου να δικαιολογήσει το πρόγραμμα της εθελουσίας, τη στιγμή που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει προχωρήσει σε αύξηση δαπανών και σε προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με υψηλούς μισθούς!»,  

Το κείμενο των εργαζομένων στην Αυγή, προϊόν της γενικής τους συνέλευσης αποκαλύπτει όμως και μια σειρά από κινήσεις που μόνο φιλεργατικές δεν της λες καθώς σε αυτό τονίζεται ότι:
«Εκφράζουμε εκ νέου την αγωνία και ανησυχία μας για το μέλλον της ΑΥΓΗΣ, καθώς το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την επιβίωση του καθημερινού και κυριακάτικου φύλλου και των θέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή, παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνία που συνόδευε τις δεύτερες μειώσεις μισθών το 2017, η οποία εγγυόταν από την πλευρά του βασικού μετόχου (ΣΥΡΙΖΑ) τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι η ΑΥΓΗ θα παραμείνει ανοιχτή!

Το γεγονός της αιφνιδιαστικής κατάθεσης της πρότασης για εθελουσία, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση ή διαβούλευση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι επί σειρά ετών έχουμε βάλει πλάτη για τη διάσωση της εφημερίδας, ενισχύει την ανασφάλεια ως προς τη διασφάλιση κυκλοφορίας του καθημερινού και κυριακάτικου φύλλου και την προστασία των θέσεων εργασίας και των μισθών μας.
Η λύση για τα οικονομικά της ΑΥΓΗΣ δεν μπορεί να μετακυλίεται ξανά στις πλάτες των εργαζομένων. Από το 2014 μέχρι σήμερα οι μισθοί της ΑΥΓΗΣ λόγω των δύο συνεχόμενων μειώσεων (2014 και 2017) έχουν περικοπεί κατά το 1/3, και οι θέσεις εργασίας, κυρίως από αποχωρήσεις, έχουν μειωθεί κατά το 1/4, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σημερινές οφειλές 600.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα, τα οποία λαμβάνουν οι εργαζόμενοι κατά την αποχώρηση τους σε δόσεις στο πλαίσιο πάλι συμφωνίας.» Στο τέλος δε του κειμένου στέλνουν ένα ακόμη μήνυμα στην Κουμουνδούρου: «Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως σε περίπτωση που συνεχίσει να μεταφέρεται το κόστος στις πλάτες μας, θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα πάλης που έχουν στη διάθεσή τους οι εργαζόμενοι για να διεκδικούν το δίκιο τους.»

Τα γραφόμενα, όχι από εμάς αλλά από τους δικούς τους ανθρώπους έρχονται να επιβεβαιώσουν τους στίχους του Μάλαμα:

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
πώς να σου το πω
έλεγα περνούν τα χρόνια
θα συμμορφωθώ…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ