don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Τα bets για τα επιτόκια, ενόψει ΔΕΘ, το “σχολικό καλάθι”, η χρηματιστηριακή “αφύπνιση” (ΟΤΕ), σε νέα ύψη η Cenergy Holdings, γιατί “έτρεξε” η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το χαρτί του ΔΑΑ, τα projects Πειραιώς-Dimand και το απόλυτο benchmark

*Για το 9 στις 9 επιχειρούσαν οι long χθες στην Wall Street. Σερί 8 συνεδριάσεων με θετικό πρόσημο (για S&P500, Nasdaq) είχε να σημειωθεί από τον Νοέμβριο 2023. Όμως, συνεχόμενες 9 από το 2004, δηλαδή ρεκόρ 20ετίας. 

*Σήμερα, Τετάρτη, δημοσιοποιούνται τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο. Πάντως, τα bets υπέρ της μείωσης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ήταν ολοκληρωτικά, σκληρό “σταλινικό” 100%. Το ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά το πόσο, σημείωνε ο Sam Stovall (CFRA Research) στο Bloomberg. Πως αλλάζουν οι εκτιμήσεις- συμφέροντα- εν τέλει ελληνική πατέντα μεν η kolotoumba- διεθνής όμως η εξάσκηση της. Θα γλυτώσει την ύφεση η οικονομία της Γερμανίας, εκτιμά τώρα το Bloomberg. Οριακή ανάπτυξη το τρίτο 3μηνο. 

*Σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα στην Αττική, παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ΟΚ, θα διατεθούν 3,1 δισ για αναδασώσεις και διαχείριση δασών. Πάντως φίλος-συνάδελφος του οποίου η κατοικία στο Βαρνάβα υπέστη σοβαρές ζημιές μου έλεγε ότι στην κοινότητα (Μαραθώνα) επικρατούσε χθες ένα ατελείωτο αλαλούμ. Με παρέπεμψε δε στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, όπου ακόμη και τώρα μερικώς έχει αποκατασταθεί η κατάσταση. Όσο για τις αποζημιώσεις… Για αυτό, κατανοητά τα επικοινωνιακά αλλά να παράγεται και ουσία. 

*Σε ετοιμότητα το οικονομικό επιτελείο εν όψει ΔΕΘ αλλά και έναρξης της εκπαιδευτικής χρονιάς. Ο μεν Τάκης Θεοδωρικάκος συγκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη για το “καλάθι των σχολικών ειδών” και μακάρι να υπάρξει αποτέλεσμα από τις πρωτοβουλίες του υπουργού Ανάπτυξης, αλλά όποιος έχει διαβάσει προσεκτικά τις προειδοποιήσεις του Απόστολου Βακάκη μάλλον “μικρό καλάθι” θα βαστάει. Ο επιχειρηματίας/βασικός μέτοχος της Jumbo στις τελευταίες δηλώσεις τους δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Για να δούμε, στις 28 του μηνός θα παρουσιαστεί το “σχολικό καλάθι”…υπομονή, με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία. Πάντως, το χθεσινό 3% για τον πληθωρισμό Ιουλίου, από την Eurostat μάλλον “φωτιές” έχει ανάψει στο οικονομικό επιτελείο. Ετοιμασίες και για το περιεχόμενο της ομιλίας Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Φειδωλός και στοχευμένος θα είναι ο Πρωθυπουργός στις 7 Σεπτεμβρίου, συνεκτιμώντας πως μία εβδομάδα μετά η Moody’s θα αξιολογεί την ελληνική οικονομία. Και επενδύουν αρκετά στο Μαξίμου στο ενδεχόμενο να βελτιωθεί το outlook σε “θετικό” από “ουδέτερο”. Όπως σημείωνε η DeA η σοβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γίνεται από την…ακρίβεια. Όλα τα τ’ άλλα να είχαμε να λέγαμε.

*Τι είδα (mononews) του φίλου Δημήτρη Κόκκορη: Άνοδος 13,1% για τη μετοχή του ΟΤΕ και υπεραξίες 726 εκατ. επί ημερών του νέου διοικητικού ηγέτη Κώστα Νεμπή. Μια χαρά τα αναφέρει ο Δημήτρης, ακριβώς έτσι. Η DeA έχει ξεκάθαρη θέση από τις αρχές Ιουλίου. Εύλογο συνεπώς το ερώτημα, γιατί αυτή η χρηματιστηριακή “αφύπνιση” τον 1 1/2 μήνα με Νεμπή και όχι τα τελευταία 2 χρόνια με Τσαμάζ. Παρεμπιπτόντως, εξ’ αρχής η DeA είχε φροντίσει να απαντήσει στις διάφορες…δρακιές που διέδιδαν διάφοροι πως ο ex ήταν σίγουρος για την τάδε θέση. ΟΚ, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Ουδεμία πιθανότητα…

*Ωωωπππ! νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Cenergy Holdings. Εταιρειάρα τι να λέμε τώρα. Σύντομα και με αποτίμηση πάνω από τα 2 δισ. Υπομονή να έχουν οι κάτοχοι μετοχών της, σε εύλογο χρόνο θα έχει υπερβεί και την HelleniQ Energy (σε όρους χρηματιστηριακής αξίας πάντα).

*Γιατί “έτρεξε” με 4,04% στα 2,06 ευρώ η μετοχή του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Θυμίζω πως έχει προηγηθεί επιστροφή κεφαλαίου 0,50/μτχ. Μια χαρά το πηγαίνει ο Ευθύμιος Μπουλούτας. Από Σεπτέμβριο, τα ουσιαστικά επιχειρηματικά. 

*Τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια αυξημένα, δικαιολογημένο το συν 2,02% στα 7,632 ευρώ για τη μετοχή του ΔΑΑ “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Όμως, απέχει από τα 8,2 ευρώ της εισαγωγής, Φεβρουάριο 2024. Θέλει λίγη…δουλίτσα το χαρτί. Αλλά και η Aegean να μην λέει να επανέλθει πάνω από το όριο του ενός ( 1 ) δισ. Στα 971,1 εκατ. εν μέσω τουριστικής περιόδου-χρονιάς ρεκόρ όπως όλα δείχνουν. Αντιθέτως, πήρε μπροστά η Autohellas. Να υποθέσω πως ο επίμονος πωλητής μηδένισε την θέση του. 

*Για τις 23 Σεπτεμβρίου η εισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑ. Προφανώς θα προηγηθεί αρκετά του placement της Εθνικής. Σύμφωνα με την εποχικότητα, οι τελευταίες 2 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου “παίζονται” short, όπως οι πρώτες 2 του Ιουλίου long. Ας τα έχουμε υπόψη μας. Οι σύμβουλοι της Τράπεζας Κύπρου είναι (περίπου) οι ίδιοι που έχουν αναλάβει την διάθεση μέρους ( ; )-όλου ( ; ) του 18,39% του ΤΧΣ στην Εθνική.

*Dimand, μια χαρά πηγαίνουν τα projects με την Πειραιώς. Θα του βγει και χρηματιστηριακά/επενδυτικά του Δημήτρη Ανδριόπουλου. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση για το κτήριο της Κοραή. Θυμίζω, νέο κύκλο επενδύσεων με βασικό χρηματοδότη, συνεπενδυτή και χρήστη την Tράπεζα Πειραιώς έχει ανοίξει η Dimand, που αφορά σε μισό δισεκατομμύριο ευρώ μικτού κόστους ανάπτυξης (GDV) για την προσεχή εξαετία. Σύμφωνα με τον Χρήστο Μεγάλου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επέκτασης πέραν των 4 projects. Όσοι υπομονετικοί μάζεψαν Dimand από τα χαμηλά των 8 ευρώ, θα κάνουν γερό “ταμείο”. Άλλωστε πρόκειται για μεγάλα και ισχυρά παιδιά. 

*Ρώτησα την πηγή μου σχετικά με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, “λίγη υπομονή” μου συνέστησε. Λίγη υπομονή, συνεπώς. 

*Να σημαίνει κάτι το χθεσινό 4,09% της Revoil στα 1,80 ευρώ; Θυμίζω, αρχές Ιουλίου η διοίκηση διέψευδε επίμονες φήμες για στρατηγική συμφωνία με τρίτο μέρος. Για ενέργειες που απέβλεπαν σε διεύρυνση της διασποράς η απάντηση. ΟΚ το ένα δεν ακυρώνει το άλλο. 

*Σήμερα ο ΟΔΔΗΧ “βγάζει” έντοκο 6μηνης διάρκειας, “ανοιχτό” σε ιδιώτες για ποσά έως 15.000 ευρώ/ανά εγγραφή. Ο Βασίλης Γούλας ο οποίος εγγράφεται στα έντοκα του Οργανισμού βγάζει περί τα 250 ποντάκια πάνω από την τραπεζική κατάθεση. Καλή εναλλακτική για κάποιον που θέλει σιγουριά και λογική απόδοση. Έστρωσε το κλίμα στις αγορές και η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωζώνης “βγαίνουν” με ομολογιακές εκδόσεις. Γύρω στα 17 με 20 δισ θα αντληθούν αυτή την εβδομάδα, όταν τις προηγούμενες 2 δεν είχαν ξεπεράσει συνολικά τα 3,5 δισ. Ποιος να τολμήσει μετά το sell off της Δευτέρας 5 Αυγούστου. Τώρα όμως, τσουπ…ξεμύτισαν οι περισσότεροι. Σε ότι μας αφορά, ο ΟΔΔΗΧ έχει κάνει τα κουμάντα του πολύ πριν τα sell off e.t.c Απλά δεν παίζονται οι άνθρωποι, το απόλυτο benchmark.   

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask