Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα σύνδρομα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Τα σύνδρομα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Εάν λέμε για τον Παναθηναϊκό ότι έχει το σύνδρομο των εκτός έδρας αγώνων, από την αρχή του πρωταθλήματος, για την ΑΕΚ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ισχύει το αντίστροφο, σίγουρα στα play off. Δεν μπορεί εντός.

Ο καλύτερος στο ΟΑΚΑ – και στον αγώνα των play off- Άρης δικαίως έφυγε νικητής αυτή τη φορά, πολύ απλά διότι γνωρίζει πώς να παίρνει αποτελέσματα και αυτή είναι η αλλαγή που έφερε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Μπούργος.

Ο καλύτερος των Αρειανών σε κάθε ματς εδώ και καιρό είναι ο προπονητής του, ο οποίος αξίζει πολλά και πρέπει να αντιμετωπιστεί έτσι στο μέλλον από τη διοίκηση. Η φιλοσοφία του αποτυπώνεται και στη δήλωσή του : «Όλοι οι αγώνες είναι τελικοί. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου και για όλους. Έχουμε αρκετή δουλειά, πάμε από τελικό σε τελικό».

Το έχει περάσει τους παίκτες και φαίνεται σε κάθε αγώνα.

Η ΑΕΚ δεν έχει συνοχή, ούτε ψυχολογία, επομένως στερείται αυτοπεποίθησης, άρα δεν μπορεί να έχει και ουσία. Στοιχείο το οποίο σωστά υπογράμμισε ο προπονητής της μετά, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει ακόμη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Κι αν τα δύο γκολ τα δέχτηκε από φτηνά αμυντικά λάθη, τα οποία εάν συνέβαιναν στην προπόνηση, ο προπονητής θα έπρεπε να τη διακόψει για να κάνει παρατηρήσεις, η ομάδα πάντως δεν κατάφερε να σκοράρει περισσότερες από μία φορές. Για μία ΑΕΚ που έμοιαζε άτολμη και ανίκανη να βρει τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης.

Συνολικά καλός ήταν ο αγώνας με ρυθμό, γκολ και αγωνία έως το τέλος. Με 33 τελικές, μία ανά τρία λεπτά, κάτι που επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα των play off. Παράγοντες του παιχνιδιού είναι βέβαια αυτοί που πάντοτε ευνοούν τον Άρη. Στο καλό και ανοικτό παιχνίδι.

Μεγάλος θριαμβευτής λοιπόν ο Άρης και γιατί είναι πλέον τρίτος, σε μία εξαιρετική πορεία, με αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ που μοιάζει με εξάποντο.   

Πάμε και στον Παναθηναϊκό.

Βλέπουμε ότι οι πράσινοι “προσπαθούν” να… τονίσουν, από μόνοι τους ακόμη περισσότερο, την εφετινή αδυναμία που παρουσιάζουν εκτός έδρας. Καθώς, όταν δεν αποδίδουν καλά δεν μπορείς να πεις κάτι περισσότερο. Όταν ωστόσο είναι καλοί όπως συνέβη σήμερα στα Γιάννινα και δεν καταφέρνουν να βάλουν έστω ένα γκολ, τότε γίνεται ξεκάθαρο πως μακριά από τη Λεωφόρο είναι μία άλλη ομάδα.

Στέκομαι στις δηλώσεις του Ιωαννίδη ο οποίος είπε για την επόμενη αγωνιστική : “Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ένα ντέρμπι, εμείς θα πάμε προσηλωμένοι στον στόχο μας με σκοπό τους τρεις βαθμούς. Θα παίξει ρόλο το πάθος, αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και βγάλουμε τον εαυτό που δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι κι ακόμα παραπάνω, θα πάρουμε το παιχνίδι».

Όταν λοιπόν και οι ίδιοι οι παίκτες γνωρίζουν πως στα ντέρμπι η ομάδα σίγουρα παρουσιάζεται καλύτερη, από ότι εκτός έδρας με τον ΠΑΣ, τότε όπως έχω πει ξανά, χρειάζεται ψυχαναλυτής!

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ