Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα... κεφάλια (πάλι) μέσα

Τα… κεφάλια (πάλι) μέσα

Δυστυχώς ο χρόνος μετρά πάλι αντίστροφα. Αλλιώς περιμέναμε να εξελιχθεί το 2022 και αλλιώς βαδίζουμε προς αυτό. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά και η κυβέρνηση μπορεί να κάνει την… παραχώρηση να κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σχεδόν υπό κανονικές συνθήκες αλλά τα πράγματα θα δυσκολέψουν και άλλο.

Για αυτό ας απολαύσουμε αυτές τις ημέρες “ελευθερίας” των γιορτών με το βλέμα στραμμένο στο αύριο. Διότι εαν ξεχαστούμε πάλι το κόστος θα είναι μεγάλο για την κοινωνία και την οικονομία.

Για άλλη μια φορά η μπάλα από την εξέδρα επανέρχεται στο γήπεδο. Και εδώ πρέπει να παίξουμε εμείς μπάλα και όχι να κοιτάμε συνέχεια προς την πλευρά του άλλου.

Η κυβέρνηση όσο και να μην το ήθελε θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα. Μέτρα που θα έχουν κόστος στην οικονομία. Εστω και ένα mini lock down έχει επιπτώσεις και εάν το συνδιάσουμε με το κύμα ακρίβειας το κοκτέιλ θα γίνει εκρηκτικό.

Τα μαθήματα του… πολυφωνικού παρελθόντος πρέπει να έχουν γίνει μάθημα στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να περιοριστούν οι πολυφωνίες, που θα δώσουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει το παιχνίδι.

Να περιοριστούν τα λάθη και οι παραφωνίες που καταγράφονται στο υποσυνείδητο των πολιτών.

Οι ειδικοί πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα. Αλλοι αυστηρότερα, άλλοι ηπιότερα. Κάποια αυτονόητα που θα έπρεπε να τα έχουμε πάρει καιρό. Οπως οι μάσκες και τα περισσότερα τεστ.

Οπως φυσικά δεν χρειαζόταν οδηγία στους δημάρχους να μην διοργανώσουν φιέστες για την Πρωτοχρονιά. Η υποδοχή του νέου έτους μπορεί να γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Απλά πράγματα και κατανοητά.

Για αυτό και επαναλαμβάνω, καλοί οι ειδικοί, καλές οι οδηγίες τους, αλλά καλύτερο όλων να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εαν το είχαμε πράξει εγκαίρως με τον εμβολιασμό, σήμερα ίσως να μην βάζαμε τα κεφάλια πάλι μέσα. Τουλάχιστον τόσο βαθιά. Και αντί η αντιπολίτευση να επιχαίρει και η κυβέρνηση να …καμαρώνει ας συννενοηθούν με κάποιον τρόπο. Εστω και τώρα.

Ηδη 20.000 και πλέον συμπατριώτες μας, δεν θα είναι αυτές τις γιορτές μαζί μας. Ας καταλάβουμε το μέγεθος, και ας σταματήσουμε τις…μονομαχές στον μπλέ, κόκκινο και εσχάτως πράσινο ήλιο. Νισάφι πια. Μην μας γυρίσει η Ο(μικρόν) στο… Ο (μηδέν).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ