Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤαξίδι εξοικείωσης ΕΟΤ-Δήμου Σύρου: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γοητεύει Τούρκους influencers

Ταξίδι εξοικείωσης ΕΟΤ-Δήμου Σύρου: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γοητεύει Τούρκους influencers

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος, υποδέχθηκε δημοσιογραφική αποστολή από την Τουρκία στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης (press trip), που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Τουρκίας σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Χρηστιάννα Πάπιτση.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν, η προβολή νέων ελληνικών προορισμών στην τουρκική τουριστική αγορά, καθώς η Σύρος ως προορισμός διακοπών δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στη γειτονική χώρα.

Το ταξίδι εξοικείωσης στη Σύρο, πραγματοποιήθηκε από τις 30.05.2024 έως τις 03.06.2024 και συμμετείχαν σε αυτό συνολικά πέντε δημοσιογράφοι και influencers.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, η Semahat Rana Korgül, ο Serkan Ennaç, η Fulya Sezen, ο Kubilay Sakarya και η Gamze Biran επισκέφθηκαν τους παραδοσιακούς οικισμούς της Σύρου, ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατά της και γεύτηκαν την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τοπικά προϊόντα Σύρου, ενώ δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν το τυρί “Σαν Μιχάλη” -από το 1994 προϊόν ΠΟΠ-, τα συριανά λουκούμια, τις χαλβαδόπιτες και τις παστελαριές.

Τα μέλη της αποστολής γοητεύτηκαν από την Ερμούπολη, την πόλη του Ερμή και η πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων, που πρόσφατα αναδείχθηκε (Traveller Review Awards 2024) ως η 2η πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο.

Περπάτησαν στους δρόμους της και στα σοκάκια της, θαύμασαν την ιδιαίτερη νεοκλασική αρχιτεκτονική της, επισκέφθηκαν το επιβλητικό Δημαρχείο της, έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ernst Ziller, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Pietro Sampo, τα αρχοντικά πάνω στο κύμα στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια και φυσικά επισκέφθηκαν την Άνω Σύρο, απόλαυσαν τη θέα της Ερμούπολης από ψηλά και έμαθαν για τη ζωή και τη μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη.

Ξεναγήθηκαν στο Βιομηχανικό Μουσείο και στο Hermoupolis Heritage -το πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Ζησιμάτου- το οποίο διατηρείται με όλον τον εξοπλισμό του και έχει μετατραπεί σε Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης.

Ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για την αρμονική συμβίωση των Ορθοδόξων και των Καθολικών και επισκέφθηκαν τον Ορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Ερμούπολης, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου (ή Σαν Τζώρτζης), που είναι η έδρα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του λόφου της Άνω Σύρου.

Τέλος, ταξίδεψαν με σκάφος στο βόρειο μέρος της Σύρου που είναι ορεινό και έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000, γνώρισαν τις βόρειες παραλίες της (Βαρβαρούσα, Αετός, Λία, Μέγας Λάκκος, Μαρμάρι, Γράμματα), κολύμπησαν και επισκέφτηκαν το ξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται σε μια σπηλιά μέσα στη θάλασσα και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με σκάφος ή με οργανωμένη πεζοπορία από τον Γαλησσάς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ