Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΑΙΠΕΔ: Στην YACHT TRADE CONSORTIUM S.A. η Μαρίνα Αργοστολίου

ΤΑΙΠΕΔ: Στην YACHT TRADE CONSORTIUM S.A. η Μαρίνα Αργοστολίου

Αποσφραγίστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά που υπέβαλε η εταιρεία Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΪΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΙΟΥΜ Α.Ε. (YACHT TRADE CONSORTIUM S.A.) στον διαγωνισμό για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αργοστολίου. Η διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται σε 40 έτη, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 έτη κατά το μέγιστο. 

Το Ταμείο ενέκρινε τη βελτιωμένη προσφορά, η οποία περιλαμβάνει εφάπαξ τίμημα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ετήσιο αντάλλαγμα που ανέρχεται σε 1,9% επί των ακαθάριστων εσόδων από τη λειτουργία της Μαρίνας. Η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις που θα υπερβούν τα 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των υποδομών. 

Τα έργα ανάπτυξης αφορούν στη ριζική αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και επιπλέον την αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας συμπεριλαμβανομένων κτιρίων και δρόμων καθώς και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής και η ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής που θα συνεισφέρει συνολικά στην ανάδειξη του νησιού της Κεφαλονιάς.

Η Μαρίνα Αργοστολίου βρίσκεται στον όρμο του Αργοστολίου, 11 χιλιόμετρα από τον Διεθνή αερολιμένα Κεφαλονιάς «’Αννα Πολλάτου». Η δυναμικότητά της ανέρχεται σε περίπου 170 θέσεις, αναλόγως της διάταξης και του μεγέθους των σκαφών. 

Η εταιρεία Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΪΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΙΟΥΜ Α.Ε. (YACHT TRADE CONSORTIUM S.A.) στοχεύει στη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού με μαρίνες υψηλών προδιαγραφών. Αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε πελάτες που ασχολούνται με το yachting, δημιουργώντας ένα ασφαλές, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους λάτρεις της θάλασσας, ενώ συγχρόνως ευθυγραμμίζει τη λειτουργία της με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ην. Εθνών (SDGs) εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων. 

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ