Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΤέρνα Ενεργειακή: Περιθώριο ανόδου 43% «βλέπει» η Wood

Τέρνα Ενεργειακή: Περιθώριο ανόδου 43% «βλέπει» η Wood

Σε σημαντική αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή προχώρησε ο οίκος Wood & Company, διατηρώντας σύσταση αγοράς, ενώ επισημαίνει πως πρόκειται για ελκυστική και μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδυτική επιλογή. Οι αναλυτές της Wood & Company ανεβάζουν την τιμή – στόχο από τα 14,80 ευρώ προηγουμένως στα 17,60 ευρώ, δίνοντας περιθώρια νέας ανόδου κατά 43% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Τονίζουν επίσης ότι παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουν να πιστεύουν πως η Tέρνα Ενεργειακή ταιριάζει σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ. Συνάμα επισημαίνουν πως η  συνέπεια στις παραδόσεις έργων και η λειτουργική κερδοφορία, καθιστούν ελκυστική τη μετοχή για όσους επενδυτές θέλουν να «χτίσουν» χαρτοφυλάκιο σε ΑΠΕ.

Η Wood τονίζει πως η αγορά δεν έχει αφομοιώσει ακόμα πλήρως το επιπλέον 1 GW ισχύος για το οποίο έχει δεσμευτεί η Τέρνα Ενεργειακή. Παράλληλα, υπολογίζει να υπάρξει επιπλέον 1,57 GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2021-2026, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πλήθος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην Ελλάδα, η Wood & Company σημειώνει πως η ΤΕΝΕΡΓ έχει δείξει αφοσίωση στην ανάπτυξη με αιολικά, φωτοβολταϊκά και υβριδικά έργα. Εκτός από το αιολικό έργο των 430 MW (330MW στον Καφηρέα και ακόμα 97 MW σε Ταράτσα και Ευρυτανία), η χρηματιστηριακή έχει συμπεριλάβει στην ανάλυση της και τα επιπλέον 200 MW αιολικών πάρκων και τα 300 MW φωτοβολταϊκών που θα εγκατασταθούν στην περίοδο 2022-2025.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή 26 Μαρτίου η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 12,50 ευρώ με άνοδο 0,32%, ενώ η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 1,44 δισ. ευρώ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ