Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ«Τέλος στον πόλεμο» Γ. Οικονόμου-Genco με αύξηση της τιμής της μετοχής

«Τέλος στον πόλεμο» Γ. Οικονόμου-Genco με αύξηση της τιμής της μετοχής

Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες μεταξύ της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Genco Shipping & Trading Limited και του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

Το επενδυτικό όχημα του Έλληνα εφοπλιστή, η GK Investor, δήλωσε σε μια κατάθεση τις προηγούμενες ημέρες ότι απέσυρε την υποψηφιότητα του Robert Pons ως υποψήφιου για εκλογή στο ΔΣ της Genco.

Όπως ισχυρίστηκε ο Γ. Οικονόμου, η αυστηρή κριτική που άσκησε όλο αυτό το διάστημα στην εταιρεία και η επιρροή του συνέβαλαν στην αύξηση της τιμής της μετοχής της, αποφέροντας σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, κάτι που έφερε την αντίδραση της ναυτιλιακής.

«Η GK πιστεύει ότι η συνηγορία της συνέβαλε στη βελτιωμένη απόδοση της κοινής μετοχής της Genco – παρέχοντας έτσι μια ελκυστική απόδοση στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της GK», ανάφερε η εταιρεία σε μια κατάθεση.

Σε δήλωσή της, η Genco είπε ότι η εταιρεία ήταν ικανοποιημένη που ο Γ.Οικονόμου αποσύρθηκε από τον αγώνα μεσολάβησης που ξεκίνησε.

«Πιστεύουμε ότι ο πρωταρχικός αντίκτυπος του Οικονόμου στην Genco ήταν η εκτροπή χρόνου και πόρων, από τη συνεχή εκτέλεση της συνολικής αξίας μας στρατηγική που προηγείται των αγορών μετοχών του και των επακόλουθων πωλήσεων», ανέφερε η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, ο Γ. Οικονόμου ξεπουλά τη Genco με κέρδος, διαθέτοντας πάνω από το ήμισυ των μετοχών της από τον Απρίλιο. Η GK του σημείωσε ότι από την αγορά της Genco, η μετοχή της εταιρείας πήγε από 16.48 $ στην πιο πρόσφατη τιμή κλεισίματος των 22.53 $.

Η Γενική Συνέλευση

Ο Έλληνας εφοπλιστής είχε ασκήσει σκληρή κριτική στο ΔΣ της εταιρείας και στον πρόεδρο του, James G. Dolphin. Μάλιστα ζήτησε από τους μετόχους να καταψηφίσουν τον James Dolphin, καθώς ισχυρίζεται πως οι απόψεις του έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μετόχων.

Σημειώνεται ότι η Genco απέρριψε ομόφωνα την υποψηφιότητα των Randee Day και Robert Pons, που πρότεινε ο κ. Οικονόμου, για να εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το 2024. Ο Έλληνας εφοπλιστής είχε ζητήσει ενόψει της Γενικής Συνέλευσης να εισέλθει στο ΔΣ δικός του άνθρωπος και η νυν διοίκηση της Genco να στέλνει επιστολή στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στους μετόχους κατηγορώντας τον για την πολιτική που ακολουθεί ενώ στηλιτεύει την επαγγελματική πορεία του υποψήφιου που προτείνει ο Γιώργος Οικονόμου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ