Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΣ. Ζαχαράκη: Tο 2021 ο τουρισμός ήταν ο πρωταθλητής της ανάκαμψης

Σ. Ζαχαράκη: Tο 2021 ο τουρισμός ήταν ο πρωταθλητής της ανάκαμψης

Στις προοπτικές της επόμενης χρονιάς εστιάζει σε άρθρο της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι το 2022 θα είναι εφαλτήριο για ακόμη καλύτερες επιδόσεις, βασισμένες στις αποδεδειγμένες πλέον δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού.

Με θετικό τον αντίκτυπο της χρονιάς που φεύγει, πάντα στο τουριστικό μέτωπο, η κ. Ζαχαράκη υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα πέτυχε ένα ποιοτικό άλμα με αύξηση της μέσης δαπάνης ανά επισκέπτη κατά περισσότερο από 25%, ενώ η διαφοροποίηση των αγορών και των κοινών των επισκεπτών μας αποτελεί, όπως λέει, πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον. Ως συνέπεια όλων αυτών, η Ελλάδα αναγνωρίζεται από φίλους και ανταγωνιστές ως η πρωταγωνίστρια της ανάκαμψης του ευρωπαϊκού τουρισμού. Και η δυναμική άνοδος του τουρισμού μας ήταν ο καταλύτης για τη συνολική εξαιρετική επίδοση της ελληνικής οικονομίας, με ανάπτυξη 13,4% στο τρίτο -κατεξοχήν τουριστικό- τρίμηνο και τις εξαγωγές υπηρεσιών -στις οποίες κυριαρχούν οι τουριστικές- να σημειώνουν άνοδο πάνω από 84%, όπως υπογραμμίζει.

Τέλος, η κα Ζαχαράκη υπογραμμίζει πως οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις είναι εφαλτήριο για ακόμη καλύτερες, βασισμένες στις αποδεδειγμένες πλέον δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού. “Τα πρώτα στοιχεία για το νέο έτος είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Κατόπιν και των επαφών του υπουργού σε Γαλλία και Βρετανία, αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις προς Ελλάδα για το ’22, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τα επίπεδα πριν την πανδημία”, καταλήγει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ