Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Ζαχαράκη: Στόχος μας η στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Σ. Ζαχαράκη: Στόχος μας η στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Η επαρκής στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας αποτελεί τον βασικό στόχο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αποσκοπώντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων που χρήζουν φροντίδας και περίθαλψης και στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, ανέφερε στην ομιλία της η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, «έχει, ήδη, εγκριθεί η πρόσληψη 308 μόνιμων υπαλλήλων στους εποπτευόμενους φορείς μας και έχουμε φροντίσει ώστε, άμεσα, να τους στελεχώσουν οι πρώτοι, 153 εργαζόμενοι. Επίσης, τους 79 ήδη υπηρετούντες κοινωνικούς λειτουργούς μας θα τους ενισχύσουν στο έργο τους 29 ακόμα άτομα».

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «στον προϋπολογισμό του 2024 είχαμε προχωρήσει σε αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας φτάνοντας τα 20.365.000 ευρώ» και πρόσθεσε ότι επιδιώκει «την περαιτέρω αύξηση στους προϋπολογισμούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στα 5 εκατ. ευρώ, περίπου, έτσι ώστε να φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, για τη νέα χρονιά η επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του κέντρου τριπλασιάζεται σε σχέση με το 2024, καθώς από 100.000 ευρώ, το υπουργείο θα διαθέσει στο Κέντρο 300.000 ευρώ.

Απευθυνόμενη στους συνέδρους, η κ. Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία της εξωστρέφειας και των συνεργειών, όπως είναι η αδελφοποίηση των Κέντρων Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου, από την οποία θα παραχθούν γόνιμες προτάσεις για πιο διευρυμένες συνεργασίες και η επικείμενη συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία θα ωφελήσει και θα ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία.

Καταλήγοντας η κ. Ζαχαράκη, στην ομιλία της, επανέλαβε τα θέματα στα οποία έχει εστιάσει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και θα χαράξουν την εθνική κοινωνική πολιτική, χάρις στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως:

– Η πρόωρη παιδική παρέμβαση με θεραπευτικά/εκπαιδευτικά προγράμματα για 1.635 παιδιά που θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ

– Η εργασιακή και κοινωνική ενσωμάτωση 200 ατόμων με διαταραχή φάσματος αυτισμού, μαζί με την ΔΥΠΑ, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ

– Η επαγγελματική αναδοχή, ένα εγχείρημα υπέρ της αποϊδρυματοποίησης. Εντός του Νοεμβρίου, με το πρόγραμμα αυτό, θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις μεταξύ επαγγελματιών αναδόχων γονέων και παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή ψυχικής αναπηρίας άνω του 50%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ