Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Ζαχαράκη για «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Η αύξηση της επιδότησης θα ισχύει αναδρομικά και...

Σ. Ζαχαράκη για «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Η αύξηση της επιδότησης θα ισχύει αναδρομικά και για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση

Αναδρομική ισχύ και για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», θα έχει η αυξημένη επιδότηση στο 60% -από το 40%-, στο πλαίσιο των βελτιώσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, όπως ανέφερε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Open.

Σχετικά για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και στο διάδοχο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» η κ. Ζαχαράκη ανέφερε: «Μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου” ήδη περισσότερα από 6.500 ζευγάρια έχουν εκταμιεύσει τα δάνεια τους για την αγορά κατοικίας και έως το τέλος του 2024 θα έχουμε φτάσει στα 9.200 ζευγάρια. Πρόθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να υπάρξει και η συνέχεια του προγράμματος με το “Σπίτι μου 2” ή καλύτερα το “Σπίτι μου x 2”. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τα περιθώρια στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και να εξασφαλίσουμε τα 2 δισ. ευρώ για το “Σπίτι μου 2” καθώς το αντίστοιχο ποσό για το “Σπίτι μου” ήταν ένα δισ. Θα διευρυνθεί και το ηλικιακό εύρος των δικαιούχων ως την ηλικία των 50 ετών προκειμένου να μπορεί τραπεζικά αυτό να υποστηριχθεί για την χρονική διάρκεια της αποπληρωμής».

Επίσης, για το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Αντιπαροχής» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι «εργαζόμαστε ώστε να έχουμε, επιτέλους, έναν διαγωνισμό για αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου μέσα στο 2024. Ουσιαστικά θα υπάρξει ένας διεθνής διαγωνισμός έτσι ώστε σε υπάρχον ακίνητο του Δημοσίου (αυτή τη στιγμή είναι οικόπεδο) να μπορέσει να χτιστεί μια πολυκατοικία. Ένα ποσοστό των διαμερισμάτων θα προσφέρεται για μίσθωση με κανονικές τιμές και ένα άλλο θα διατίθεται για κοινωνική κατοικία με μικρό αντίτιμο όπως ακριβώς όπως γίνεται στο εξωτερικό».

«Θα καλύψουμε και φέτος με voucher όλες τις αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς» – Αυτή την εβδομάδα η πρόσκληση

Αναφορικά με το θέμα των θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, η υπουργός ανακοίνωσε ότι «αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγει και η πρόσκληση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Δεν αλλάζουμε τίποτα από το προηγούμενο πρόγραμμα. Έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε όχι μόνο τον ίδιο προϋπολογισμό αλλά και να τον αυξήσουμε κατά 25 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση κατά την οποία προκύψουν ανάγκες μέσα στη χρονιά προκειμένου να μη χρειάζεται να πάμε στο υπουργείο Οικονομικών και να ζητάμε από τα πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει ότι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όσοι κάνουν αίτηση και είναι έγκυρη, θα γίνει δεκτή.

Πέρσι οι αιτήσεις αφορούσαν περίπου 53.000 οικογένειες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και 7.000 αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ενώ καλύφτηκαν πλήρως τα παιδιά με αναπηρία. «Δεν υπάρχει περίπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη, «η οικογένεια με παιδί με αναπηρία να κάνει αίτηση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και να μείνει εκτός. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, η οποία γίνεται πράξη με χρήματα από τον Εθνικό Προϋπολογισμό αλλά και με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φθάνοντας ένα ποσό το οποίο ξεπερνάει τα 360 εκατ. ετησίως».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ