Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣ. Εφραίμογλου: Κλειδί η ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας

Σ. Εφραίμογλου: Κλειδί η ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, ενσωματώνοντας μεγάλο μέρος των σχετικών προτάσεων του ΕΒΕΑ. Αυτό σημείωσε, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Το σχέδιο για τον παραγωγικό μετασχηματισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στον βαθμό που θα συμπληρωθεί με φορολογικά κίνητρα και παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτήν την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Επίσης, η ίδια ανέφερε ότι «η διοχέτευση πόρων για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και με εξαγωγικό προσανατολισμό βιομηχανία αποτελεί προϋπόθεση για τη σύγκλιση της Ελλάδας με ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Ζητούμενο είναι η σημαντική επιτάχυνση της αύξησης των ιδιωτικών επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, από 14% του ΑΕΠ σήμερα σε 22-23%, ώστε να προσεγγίσουμε τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μετάβαση από μια οικονομία χαμηλής εξειδίκευσης και χαμηλής έντασης τεχνολογίας σε μια οικονομία μέσης και υψηλής έντασης τεχνολογίας, είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ