Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΣύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο για...

Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μερών την Τρίτη στην Κύπρο για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων, Ελλάδα, Κύπρος, Κομισιόν, εταιρείες θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης- Κύπρου. Η σύσκεψη, την οποία συγκαλεί η Λευκωσία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, το απόγευμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει τα εξής: Η σημασία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Ελλάδας τόσο ως στρατηγικό έργο όσο και ως προς την οικονομική του διάσταση και ως προς τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας και της ΕΕ είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προσεγγίζει το όλο θέμα με υπευθυνότητα και τη δέουσα επιμέλεια με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού.

Στο στάδιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις, με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των μερών, στην Κύπρο, την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:30.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Οικονομικών και Υφυπουργός παρά τω Προέδρω εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας NEXANS και η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ