Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Συσκέψεις για επίσπευση των μέτρων λόγω της «Όμικρον»

Συσκέψεις για επίσπευση των μέτρων λόγω της «Όμικρον»

Προβληματίζει τους ειδικούς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της παραλλαγής “όμικρον” και σήμερα συνεδριάζει εκ νέου στις 12 το μεσημέρι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση και αναμένεται να εισηγηθεί επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων, τα οποία είχαν αρχικώς δρομολογηθεί για τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Νωρίτερα στις 09:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με το υπουργείο Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπως γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου ήταν:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (ΚΝ95, FFP2) ή διπλής μάσκας (χειρουργικής ή υφασμάτινης) στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και από το προσωπικό των χώρων εστίασης -σύσταση χρήσης τους σε μέρη συγχρωτισμού.

– Ωράριο λειτουργίας έως τις 00:00 (μεσάνυχτα) για διασκέδαση και εστίαση, χωρίς ορθίους, με μέγιστο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου προβλέπεται απαγόρευση της μουσικής, που επί του παρόντος επιτρέπεται.

– Χωρητικότητα 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στους αθλητικούς χώρους, όπου έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, με τη μη συμμόρφωση να συνεπάγεται «αυτομάτως» τη διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών.

 – Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ PCR (μοριακός έλεγχος) 48 ωρών για επισκεπτήριο σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων

 – Αυστηρότεροι όροι επισκεπτηρίου στα νοσηλευτικά ιδρύματα και απαγόρευση εισόδου στους ιατρικούς επισκέπτες

-Τηλεργασία έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο, βάσει των δυνατοτήτων κάθε υπηρεσίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ