Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού Vs ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού

ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού Vs ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού

Μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν να πείσουν ότι είναι όλα καλά και όλα ωραία εντός κόμματος, και ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, αλλά η χθεσινή Γραμματεία του κόμματος απέδειξε ότι το καζάνι εξακολουθεί να βράζει, για τα καλά. Το αποτέλεσμα του Συνεδρίου, μπορεί να έκοψε τα φτερά των…τάσεων, αλλά όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού (η παλιά φρουρά του 3%) όχι μόνο δεν έχει θάψει το…τσεκούρι του πολέμου, αλλά είναι έτοιμο να το ξαναπάρει εάν διαπιστώσει ότι το κόμμα πάει…δεξιότερα, δηλαδή προς το κέντρο. Τα όσα συνέβησαν χθες μεταξύ Νίκου Φίλη και Νίκου Παππά, δείχνουν ότι η στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τη σοσιαλδημοκρατία, συνεχίζει να συναντά αντιδράσεις.

Η μάχη δε του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού (οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ) όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά όσο πάμε προς τις εκλογές θα ενταθεί σε δυο κυρίως επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά τα ψηφοδέλτια και το ποιοι θα εκλεγούν και το δεύτερο τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Και εδώ εισέρχεται ο παράγοντας εκλογικό αποτέλεσμα. Διότι εάν ο κ. Τσίπρας ηττηθεί, τότε η εσωκομματική αντιπολίτευση δηλώνει έτοιμη να βγεί στο…βουνό, καθώς ιδεολογικά θα φταίει η στροφή προς το κέντρο και προσωπικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου το γνωρίζουν και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν και την σύγκρουση που αναμένεται το ΠαρασκευοΣάββατο με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εκεί η…παλιά φρουρά θα συνεχίσει τον πόλεμο και με αφορμή τον ανασχηματισμό στα τμήματα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως σε ζητήματα γραμμής.

Αυτή τη φορά πάντως από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόκειται να κάνει πίσω και είναι αποφασισμένος να τραβήξει μπροστά, καθώς πλέον εκτιμά ότι ήρθε η ώρα να βγάλει τη νέα γενιά του κόμματος μπροστά και να αφήσει πίσω τα “βαρίδια” που θέλουν να κρατήσουν τις καρέκλες τους, με πρόσχημα την καθαρότητα του κόμματος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει κόσμο από τα αριστερά του για να στρίψει προς το κέντρο. Η εσωκομματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι περισσότερα έχει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας προς το ΜΕΡΑ 25, το κόμμα της Κωνσταντοπούλου και του Λαφαζάνη, από ότι στοχεύοντας στο κέντρο σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει και ο Μητσοτάκης δεν χάνει μεγάλα ποσοστά.

Φαίνεται πάντως ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η μάχη μεταξύ αριστεράς και ΠΑΣΟΚογενών θα συνεχιστεί και δεν αποκλείεται να στοιχίσει εκλογικά στον Αλέξη Τσίπρα, που πιστεύει ότι η προοπτική εξουσίας θα περιορίσει τις εσωκομματικές φωνές που προτιμούν ακόμη έναν “καθαρό” ΣΥΡΙΖΑ από ότι έναν ΣΥΡΙΖΑ που τα δίνει όλα για να γίνει ξανά κυβέρνηση…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ