Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησε ο Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησε ο Πολάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσκληση – πρόκληση στον Στέφανο Κασσελάκη να στήσει άμεσα κάλπες για εκλογή προέδρου απηύθυνε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να κρίνει την εσωκομματική πορεία και τις εξελίξεις στην ηγεσία του κόμματος. Αν και η αντιπαράθεση για τις προτάσεις αλλαγών στο καταστατικό, που κατέθεσε πρόσφατα ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι το θέμα θα μεταφερθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης, με αιχμή την ακρίβεια των τροποποιήσεων στο καταστατικό, θα συζητηθούν αναλυτικά, με το ζήτημα του ονόματος να εξετάζεται μετά τη λήξη των υπολοίπων θεμάτων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται μέλη της Γραμματείας να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τις προτάσεις του προέδρου, ιδίως όσον αφορά στην ονομασία του κόμματος και τις θητείες των βουλευτών.

Σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής, η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί να ψηφίσει και, αν η πρόταση εγκριθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για τη σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου, όπου ενδέχεται να κριθεί η ηγεσία του κόμματος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ