Σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2025 στους δικαιούχους.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, αποφάσισε ότι στο εξής οι κύριες και επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται ταυτόχρονα, την ίδια ημερομηνία και σε μόνιμη βάση.
Για τον Ιούνιο του 2025, οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν ταυτόχρονα με τις κύριες, ακολουθώντας τον καθιερωμένο διαχωρισμό μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.
-Συνταξιούχοι που προέρχονται από τα τέως ταμεία μη μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), καθώς και για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 (με τον νόμο 4387/2016), η πληρωμή των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαΐου 2025.
-Συνταξιούχοι των τέως ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και του Δημοσίου, η καταβολή των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) θα γίνει την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025.