Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣυνεχίζεται ο «πόλεμος» Γ. Οικονόμου και Seanergy- Τι ζητά ο Έλληνας εφοπλιστής

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Γ. Οικονόμου και Seanergy- Τι ζητά ο Έλληνας εφοπλιστής

Συνεχίζει την «επιθετική τακτική» του σε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες που έχει αποκτήσει ποσοστό ο Γιώργος Οικονόμου.

Η Sphinx, η οποία κατέχει για λογαριασμό του Έλληνα εφοπλιστή ποσοστό 9% της Seanergy, με ανακοίνωση της στην SEC γνωστοποίησε ότι κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα. Ειδικότερα, ζήτησε από το δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ να μην διεξαχθεί η γενική συνέλευσης της 4ης Νοεμβρίου και να μπλοκάρει την επικείμενη ψηφοφορία της Seanergy Maritime Holdings, για την εκλογή των μελών του ΔΣ της.

Ο Γιώργος Οικονόμου έχει στόχο να ακυρώσει τις προνομιούχες μετοχές που παρέχουν στον επικεφαλής της Seanergy Maritime, Σταμάτη Τσαντάνη, το 49,99% των δικαιωμάτων ψήφου επί της Seanergy και να αποδομήσει το σημερινό διοικητικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Sphinx κατήγγειλε ότι η γενική συνέλευση των μετόχων ορίστηκε πριν από την προγραμματισμένη ακρόαση της αγωγής του Οικονόμου κατά της Seanergy από το Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία, μεταξύ άλλων, επιδιώκει την ακύρωση των μετοχών που κατέχει σήμερα ο Σταμάτης Τσαντάνης.

Ο Έλληνας εφοπλιστής κατέθεσε την άνοιξη μήνυση στα Νησιά Μάρσαλ εις βάρος του Σταμάτη Τσαντάνη και άλλων μελών του ΔΣ της εταιρείας για κατάληψη της πλειοψηφίας των ψήφων της εταιρείας έναντι 250.000 δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα, η Senergy εξέδωσε 20.000 «super-voting» μετοχές για τον Σταμάτη Τσαντάνη, παραχωρώντας του το 49,99% των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία.

Στην καταγγελία προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Οικονόμου ανέφερε ότι οι διευθυντές της Seanergy Χριστίνα Αναγνωσταρά, Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, Ηλίας Κουλουκουντής, Ιωάννης (John) Καρτσώνας, οι οποίοι μαζί κατέχουν περίπου το 5% της εταιρείας, έθεσαν τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα του Σταμάτη Τσαντάνη πάνω από τα συμφέροντα της εταιρείας, παραβιάζοντας έτσι τα καθήκοντά τους ως προς την εμπιστευτικότητα και προκαλώντας συνεχή ζημία στο επενδυτικό του όχημα, Sphinx. Ο Οικονόμου υποστήριξε ότι αν ο έλεγχος της εταιρείας είχε δημοπρατηθεί ευρέως, θα είχε αποκτήσει ένα τεράστιο ποσό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ