Στην προσπάθεια για χάραξη κοινού μετώπου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, για την υιοθέτηση μίας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγικής διατροφικής εκπαίδευσης, που θα βελτιώνει την υγεία των πολιτών, με γνώμονα την αντικειμενική και πολύπλευρη πληροφόρηση για τα συστήματα διατροφικής αξιολόγησης, προχωρά με εντατικό ρυθμό το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η διοίκηση του Επιμελητηρίου με τη γραμματέα α’-διευθύντρια του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Ιταλικής Πρεσβείας, Γκίτι Πούρλακ, ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης, ο α’ αντιπρόεδρος, Κώστας Δαμίγος και ο γγ, Ιωάννης Μάνος, παρουσίασαν τις θέσεις της «Πρωτοβουλίας για μία Διατροφική Εκπαίδευση», στην οποία συμμετέχουν 16 παραγωγικοί φορείς και σύνδεσμοι από όλη τη χώρα, καθώς και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα.
Από την πλευρά της, η κ. Πούρλακ παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων στην Ιταλία και έδωσε στοιχεία για το ιταλικό μοντέλο διατροφικής αξιολόγησης, το οποίο προσφέρει μία ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών, με βάση την ημερήσια πρόσληψη.
Από το ΒΕΑ προτάθηκε, μάλιστα, η λήψη πρωτοβουλιών και σχεδιασμού των επόμενων κινήσεων μεταξύ της ελληνικής και ιταλικής πλευράς, για την υιοθέτηση μίας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγικής διατροφικής εκπαίδευσης για την Ευρώπη, που θα βελτιώνει την υγεία των πολιτών και ταυτόχρονα θα βοηθά στην ορθή διαχείριση και προώθηση των ευρωπαϊκών τροφίμων.
Η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με βάση τις επιστημονικές μελέτες και την τεκμηρίωση για το θέμα, έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και αναδείχθηκε η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών για σωστή ενημέρωση και σεβασμό στην κρίση του καταναλωτή, που θα τον οδηγήσει στην ορθή επιλογή, με διατροφική στάθμιση.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας δηλώνει ότι θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες, με νέες συναντήσεις και επαφές, την προώθηση των θέσεων της «Πρωτοβουλίας» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.