Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣυνάντηση Hellenic Train-ΟΣΕ με στόχο την ανάπτυξη ενός ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου

Συνάντηση Hellenic Train-ΟΣΕ με στόχο την ανάπτυξη ενός ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου

Η βούληση για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, γρήγορου, άνετου και ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου, σε πλήρη διαλειτουργικότητα με τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα δίκτυα εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης των νέων διοικήσεων της Hellenic Train και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

«Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σιδηρόδρομου και σκοπό τον συγκερασμό των απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και σε κλίμα σύμπνοιας και κατανόησης των αναγκών όλων έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη συνάντηση των νέων διοικήσεων της Hellenic Train και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος»επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Hellenic Train. .

«Με δεδομένο ότι και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να θεραπεύσουν παθογένειες αλλά και δυσλειτουργίες του παρελθόντος , κατά την πρώτη αυτή συνάντηση εκφράστηκε η βούληση για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, γρήγορου, άνετου και ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου, σε πλήρη διαλειτουργικότητα με τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα δίκτυα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι νέες Διοικήσεις συμφώνησαν τα εξής:

– Tην περαιτέρω απόλυτη αυστηροποίηση της τήρησης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων ασφαλείας του σιδηροδρομικού συστήματος.

– Tην περαιτέρω ενίσχυση με μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό του κοινού Κεντρικού Ρυθμιστή Κυκλοφορίας και τη θεσμοθέτηση επιπλέον κοινών διαδικασιών για την ασφάλεια.

– Την ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων και οικονομικών διαφορών του παρελθόντος των δύο οργανισμών.

Τέλος, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση τακτικών συντονιστικών συσκέψεων μεταξύ των Διοικήσεων των δύο οργανισμών για την διαμόρφωση στρατηγικών, αλλά και για την άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση και επίλυση τρεχόντων θεμάτων.

Στη συνάντηση των δυο πλευρών συμμετείχαν ο πρόεδρος τού ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος τού ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ