Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Τα θέματα του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού αλλά και η ανακαίνιση της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας με τις χώρες της περιοχής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου και ιδιαίτερα με την Ιορδανία, η οποία αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτό το είδος του τουρισμού και προωθεί οργανωμένες διαδρομές χριστιανικού θρησκευτικού τουρισμού.

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν η αναφορά του Πατριάρχη στο σχέδιο ανακαίνισης της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, στα Ιεροσόλυμα, που αποτελεί την αρχαιότερη μονή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Πρόκειται για ένα ιστορικό μεγαλόπρεπο κτίριο, στην κορυφή του οποίου κυματίζει η ελληνική σημαία. Μετά την ανακαίνισή του το κτίριο θα λειτουργήσει ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στη θεολογία και στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Όπως ανέφερε ο Πατριάρχης, επιδίωξη και επιθυμία του είναι να υπάρξει ελληνική συμμετοχή στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Τέλος, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση της γενικότερης ελληνικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή, και μέσω του τουρισμού, δεδομένου ότι υπάρχει εύφορο και γόνιμο έδαφος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ