Τα κεντρικά γραφεία της Chevron στο Χιούστον των ΗΠΑ επισκέφθηκαν χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Τσάφος, συνοδευόμενοι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, κ. Αριστοφάνη Στεφάτο.
Η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας εντάσσεται στην προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να αναπτύξει τον τομέα των υδρογονανθράκων. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Chevron International Exploration and Production, κ. Clay Neff, και η Αντιπρόεδρος, κυρία LizSchwarze.
Κατά την άφιξή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο κ. Παπασταύρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα γραφεία της Chevron, μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασε η εταιρεία για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Η παρουσία μου εδώ με μία υψηλόβαθμη. Και υπογραμμίζει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού όσο ταχύτερα γίνεται».
Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στο υπερσύγχρονο κέντρο ασφάλειας, όπου καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι γεωτρήσεις της Chevron διεθνώς.
Σήμερα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στην ExxonMobil και τη Cheniere Energy.