Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Πέτσας: Κανείς δεν γνώριζε για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Στ. Πέτσας: Κανείς δεν γνώριζε για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

«Φωτιές» έχει ανάψει τις τελευταίες ημέρες η μελέτη των Σωτήρη Τσιόδρα- Θεόδωρου Λύτρα και με το ερώτημα για το αν γνώριζε η κυβέρνηση με την τελευταία να το αρνείται κατηγορηματικά.

«Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού. Θα μείνω σε αυτή την απάντηση, γιατί αυτό είναι που γνωρίζω κι εγώ», σχολίασε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Όταν η επιστημονική κοινότητα εξετάζει κάτι, εμείς δεν μπορούμε να πολιτικοποιούμε τη σκέψη κάποιου επιστήμονα. Είναι ένα πλέγμα μέτρων», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ως προς τα μέτρα που πάρθηκαν, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η περίπτωση της Βρετανίας δεν είναι συγκρίσιμη με την Ελλάδα, καθώς εκεί υπήρχε μεγάλη χαλαρότητα που έδειχνε ότι ήταν σαν να είχε ξεπεραστεί ο κορωνοϊός. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα στη χώρα μας απέδωσαν και δούλεψαν στον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας.

«Εάν τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε στο τραπέζι, ιδίως να είμαστε προσεκτικοί σε μικτούς χώρους, να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα σε εστίαση και να φοράμε τη μάσκα, νομίζω δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Από τις αρχές της νέα χρονιάς θα φανεί εάν αποδώσουν τα μέτρα που πάρθηκαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν, λοιπόν, αυτά τηρηθούν, είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα», είπε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ