Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Αρναουτάκης: Το ΤΕΕ συνθέτει το σχέδιο των επόμενων δεκαετιών στην Κρήτη

Στ. Αρναουτάκης: Το ΤΕΕ συνθέτει το σχέδιο των επόμενων δεκαετιών στην Κρήτη

Τον καθοριστικό ρόλο των μηχανικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην αναπτυξιακή πορεία και προοπτική της Κρήτης υπογράμμισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση που έγινε στο ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ηράκλειο για τα 100 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

«Το ΤΕΕ δεν είναι απλά ένας σύμβουλος της κεντρικής πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, που δίνει απαντήσεις στα καθημερινά τεχνικά ζητήματα, αλλά μαζί μας, συνθέτει το σχέδιο για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης των επόμενων δεκαετιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον τεχνικό κόσμο της Κρήτης σημειώνοντας πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς τους μηχανικούς, θα ήταν απλά μία ακόμα γραφειοκρατική δομή, σε ένα υπερσυγκεντρωτικό κράτος. Θέλω να απευθύνω ένα ειλικρινές “ευχαριστώ” στους ανθρώπους του τεχνικού κόσμου στην Κρήτη. Ως Περιφέρεια Κρήτης έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης που ενσωματώνει τις δικές τους γνώσεις και τεχνοκρατικές παρεμβάσεις»», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τεράστια πρόκληση την κλιματική αλλαγή αναφέροντας πως θα αποτελέσει «το μεγαλύτερο επιχειρησιακό και τεχνοκρατικό πρόγραμμα που θα κληθούμε να εφαρμόσουμε με την στενότερη συνεργασία του τεχνικού κόσμου».

Αναφερόμενος στη συνδρομή των μηχανικών στην Περιφέρεια Κρήτης υπενθύμισε τα 3.850 έργα του ΕΣΠΑ που ολοκληρώθηκε καθώς και τα συμβασιοποιημένα έργα 200 εκ. ευρώ. «Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από κάθε μεγάλο έργο της Κρήτης, κρύβονται οι μελέτες των μηχανικών. Από τα έργα για τη βελτίωση της ασφάλειας του Οδικού δικτύου μέχρι το σχεδιασμό του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης και από το σχεδιασμό του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου μέχρι τα δεκάδες εγγειοβελτιωτικά έργα στο νησί, η παρουσία των επιστημόνων, των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι διαρκής και καθοριστική. Το ΤΕΕ/ΤΑΚ συνεχίζει να υποστηρίζει όλα τα μεγάλα ορόσημα έργα υποδομής της Κρήτης», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

 «Έχετε καταφέρει να καθιερώσετε το ΤΕΕ ως αναπτυξιακό πυλώνα της Κρήτης, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην αδιάκοπη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Μια προσπάθεια που στο επίκεντρό της έχει τον άνθρωπο. Τους ανθρώπους της Κρήτης που υπηρετούμε, διατηρώντας την υποχρέωση να σχεδιάζουμε στη βάση της αειφορίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Και με αυτό το δεδομένο, είμαστε αισιόδοξοι ότι και τα επόμενα χρόνια, η συνεργασία μας θα είναι το ίδιο παραγωγική και καρποφόρα», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ